Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dr. Zekanović: Bez nove tehnologije nema dobre kardiologije

24.12.2019. 09:30


Erste banka je donirala 200.000 kuna Općoj bolnici Zadar za nabavu novog ultrazvučnog uređaja. Na primopredaji donacije bili su župan Božidar Longin, direktori Erste banke te ravnateljstvo Opće bolnice Zadar, kao i liječnici i osoblje Odjela za kardiologiju pod vođenjem dr. Dražena Zekanovića koji nam je pokazao novi vrijedni aparat.
Kardiologinja dr. Mira Stipčević, rekla je kako je ultrazvučni aparat osnova neinvazivne kardiološke dijagnostike.
– U OB Zadar imamo oko 5.500 do 6.000 ultrazvučnih pretraga godišnje, što bolničkih, što ambulantnih pacijenata. Do sad je bio na raspolaganju jedan aparat u Poliklinici i jedan ovdje na Odjelu, tako da će nam ovaj novi aparat na Odjelu uvelike olakšati i ubrzati svakodnevni rad jer ćemo moći paralelno raditi, kazala je dr. Stipčević.
Dr. Zekanović je istaknuo kako bez nove tehnologije nema dobre kardiologije.
– Znam da svi okupljeni znaju koliko je to važno i da je upravo zbog toga ovaj odjel toliko dobar. Zadarska županija ima najnižu stopu smrtnosti od kardiovaskularnih bolesti u Hrvatskoj. Nadam se da ćemo se ovako okupiti i na otvorenju angiosale, koju ćemo, nadam se, kroz suradnju institucija i gospodarstvenika ubrzo otvoriti, rekao je dr. Zekanović, pohvalivši i dr. Jogena Patrka, voditelja intenzivne njege na Odjelu, kao i sve kolege.


»Ulaganje u visokokvalitetnu zdravstvenu skrb jedan je od temelja na kojem se gradi prosperitet društva, stoga nam je veliko zadovoljstvo što na ovaj način dajemo svoj doprinos gradu u kojem živimo i djelujemo«
Šime KEVRIĆ


Ravnatelj Bolnice, dr. Željko Čulina zahvalio je u ime svih djelatnika i pacijenata, a župan Božidar Longin, također i u ime osnivača, Zadarske županije i svih njenih žitelja.
– Ne možemo pratiti sve potrebe naše bolnice, ali zato je dobro djelo Erste banke, koja je prepoznala potrebu, pomoglo u nabavci novog vrijednog aparata, kazao je župan Longin, dodavši kako je ponosan na zadarsku Bolnicu.
Direktor regije Sektora gospodarstva Erste banke, Šime Kevrić, rekao je kako Erste banka već gotovo 25 godina djeluje u Zadru, što će sljedeće godine i proslaviti, a ove godine je Erste grupa slavila 200 godina od osnivanja u Beču.
– Ulaganje u visokokvalitetnu zdravstvenu skrb jedan je od temelja na kojem se gradi prosperitet društva, stoga nam je veliko zadovoljstvo što na ovaj način dajemo svoj doprinos gradu u kojem živimo i djelujemo te vjerujemo da ovime zajednički možemo poboljšati uvjete liječenja naših sugrađana i doprinijeti njihovom izlječenju, kazao je Kevrić.