Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Titula najboljeg pojedinca pripala Saši Bačiću

24.12.2019. 15:30


Na ovogodišnjoj, 18. po redu dodjeli nagrada Turističke zajednice Zadarske županije, koja se dodjeljuje u suradnji sa Zadarskim listom, u kategoriji priznanje pojedincu, titula najboljeg pojedinca pripala je Saši Bačiću, vlasniku apartmana koji se ove sezone proslavio jednom hvale vrijednom gestom. Naime, turistu iz Velike Britanije kojemu je taksist vožnju od zračne luke do grada naplatio gotovo 800 kuna, a što je izazvalo negativni medijski odjek o destinaciji, Bačić je u znak dobrodošlice, a u želji da ublaži to neugodno iskustvo i popravi percepciju o zadarskome turizmu, svome gostu omogućio jedno besplatno noćenje. Bačićeva je profesionalna, prIjateljska i domaćinska gesta medijski odjeknula kao vrlo pozitivna strana zadarskog turizma. Inače, nagrade TZ Zadarske županije i Zadarskog lista dodjeljuju se za najbolju instituciju, destinaciju, proizvod, komercijalni subjekt, agenciju, događanje te unaprjeđenje turizma u zaleđu i na otocima kao i zaslužnome pojedincu.


Dobitnici u raznim kategorijama
Osim Saše Bačića koji je proglašen najboljim pojedincem, ovogodišnju nagradu su dobili Nacionalni prak Paklenica kao najbolja je institucija, Turistička zajednica općine Sali kao najbolja destinacija, kampu Soline dodijeljena je nagrada za komercijalni subjekt, Virtualna šetnja Zadrom agencije Magic Croatia je najbolji turistički proizvod. Nadalje, turistička najagencija je Caliper, a turističko događanje – Zrmanja adventures festival. Posebnu nagradu dobili su poljoprivredna zadruga Maslina i vino za povezivanje ekološke proizvodnje i turizma u zaleđu, a za napredak na otocima, projekt »Gospodar otoka«
Nagrade su preuzeli Natalija Andračić iz Paklenice, Kristina Brčić iz kampa Ilirija, Lucija Grbin iz TZ Sali, Đuro Župan za rafting Zrmanja, Veronika Mudri Šestan iz agencije Magic Croatia, zatim Nikola Bajlo iz agencije Caliper, Radoslav Bobanović u ime poljoprivredne zadruge Masvin te Ivan Košta iz TZ Preko.


Svjesni uloge medija u promociji turizma
Nazočnima su se obratili i nagrađenima čestitali župan Božidar Longin, direktorica županijske TZ Mihaela Kadija te direktor i glavni urednik Zadarskog lista Šenol Selimović.
Ponosan sam što je Zadarski list već dugi niz godina dio ove priče koja potiče i unaprjeđuje brendiranje i kvalitetu zadarskoga turizma. Svjesni smo uloge medija u promociji turizma i nastojimo objavljivanjem kvalitetnih informacija i svekolikom medijskom podrškom doprinositi našem domaćem turizmu kao važnom pokretaču gospodarstva, zapošljavanja i održivog rasta – naglasio je Selimović.