Prosvjednici na čelu s Marjanom Botić ponovno izvodili cirkus

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Vijećnicima i predstavnicima medija otežali ulazak na sjednicu Gradskog vijeća
Botić je s prosvjednicima pod ruku stvorila živi zid te nije dala novinarima da uđu u vijećnicu. Jedna novinarka pokušala je ući pa su se Botić i prosvjednici obrušili na nju da je povezana s HDZ-om, a ona im je uzvratila da su "agresivni i isključivi"
Marin GOSPIĆ
Enio Meštrović je na kraju performansa koji je izveo sa svojim prijateljima »oživio« i otišao na sjednicu Vijeća

Uoči sjednice Gradskog vijeća na Narodnom trgu - performansi. Marjana Botić iz Akcije mladih je održala »Narodnu sjednicu Gradskog vijeća« uz podršku prosvjednika iz inicijative Slobodni ljudi. Ovaj put nije željela blokirati vrata gradske uprave zbog COVID potvrde, ali nije ušla na sjednicu Vijeća.
U to se iz daljine čula puhačka glazba. Dolazi na trg »sprovod« - slika, vijenac, ucviljena obitelj (Enijevi vijećnici) u crnini nosi lijes u kojem leži Ričard (Enio Meštrović). Dragan utučen na kraju kolone.
Ispred vrata vijećnice, klapa na čelu s Dujom Stanišićem pjeva pjesme za pogrebe - Sutra će te ponit’ njih šest i Daj mu Bože. Na vrhuncu narikanja, otvara se lijes i iz njega izlazi Ričard.
Prekida klapu sa svojom pjesmom i »zaore«: Ne, ne, moj sokole, nećeš umrijeti...
- Rekli su mi da san umra. Onaj Enio budala sramoti me misecima po gradu, bilo je vrime da ja dođem. Takav je bio dogovor. On će laprdati, a ja dolazin kad se dile pare. Ono što pokrademo, podilit ćemo narodu, rekao je Ričard bez zuba u standardnoj odjeći i s kapom na glavi. Aludira, naravno na to, što se jučer na Vijeću odlučivalo o proračunu za 2022. godinu.
Kako su ga prosvjednici i ovaj put izazivali da ne uđe, već »da stane uz svoj narod«, Meštrović je odlučio ući u vijećnicu na zadnja vrata, rekavši da se tamo bolje krade.
Botić je potom s prosvjednicima pod ruku stvorila živi zid te nije dala novinarima da uđu u vijećnicu. Jedna novinarka pokušala je ući pa su se Botić i prosvjednici obrušili na nju da je povezana s HDZ-om, a ona im je uzvratila da su »agresivni i isključivi.«
Novinari su također ušli na stražnja vrata i pratili sjednicu, a Botić je rekla da će se priključiti preko Zooma ako je njezini kolege pozovu radi glasovanja.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)