Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Bandić podržao Kapovićeve projekte

Autor: Marija Knežević

23.01.2009. 23:00
Bandić podržao Kapovićeve projekte

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Tri kapitalna projekt započeta su jučer na otoku Viru. Tim povodom u općinskoj vijećnici za sve zainteresirane, a takvih je jučer popodne bilo mnogo, priređena je multimedijalna prezentacija svih infrastrukturnih projekata koji su vezani za razvoj otoka. Gost dna bio je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik i stranački kolega načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića. Nakon multimedijalne prezentacije političari, ali i mještani, uputili su se do jednog od najudaljenijih naselja na otoku. Tamo su svečano otvoreni radovi na rekonstrukciji i izgradnji nerazvrstanih cesta. Počeli su i radovi na cesti do Velike Slatine. Cijena ovih radova je 5,4 milijuna kuna.
– Od 24 naselja na otoku jedino ovo nije bilo cestom povezano sa ostalim naseljima, no i to će se ubrzo promijeniti – kazao je uz osmjeh Kapović.
Uslijedilo je svečano otvorenje radova na izgradnji dječjeg vrtića i ambulante u ulici dr. Franje Tuđmana, a poslije toga i radova na izgradnji mjesne kanalizacijske i vodovodne mreže prve faze Vir. Tamo je mjesni svećenik blagoslovio radove, a političari su jedan po jedan ubacili po lopatu svježeg betona u buduće temelje zgrada. Gradnja ambulante i vrtića koštat će 5,2, a kanalizacijske i odvodne mreže 49 milijuna kuna.
Ukupna vrijednost svih projekata u kojima sudjeluju različita ministarstva te jedinice, a koji su trenutačno u gradnji ili će biti započeti u tekućoj godini je 276,4 milijuna kuna. Cesta Zadar – Vir košta 100, magistralni pravac vodovodnog cjevovoda 60, prva faza kanalizacijske i vodovodne mreže 49, nova osnovna škola 25, dječji vrtić i ambulanta 5,2, mrtvačnica i uređenje groblja 5, izgradnja sportsko-rekreacijskog centra 5, rekonstrukcija trga 3,3, nerazvrstane ceste 5,4, šumski i poljoprivredni protupožarni putovi 3,5, sanacija divljih odlagališta, izgradnja zelenih otoka i nabava kanti i kontejnera 10, a javna rasvjeta 5 milijuna kuna. 
Poznato je inače kako Milan Bandić voli otok Vir, i to ne samo zbog toga što je tamo na vlasti „njegova” stranka. Već mu je ranije predvidio budućnost „Hrvatskog Beverly Hillsa. Prošlo ljeto došao je na tradicionalnu feštu Virsku noć, gdje je mogućnost kupnje vikendice na oViru nakon umirovljenja ostavio potpuno otvorenom. Dodao je i to kako voli otok budući na njemu, posebno u ljetnim mjesecim, ima puno Zagrepčana koji su vlasnici kuća i vikendica.