Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Manji rotor na čekanju

Autor:

23.01.2009. 23:00
Manji rotor na čekanju


Također se čeka završetak radova u Ulici Kolovare te njeno puštanje u promet nakon čega će se znati kako stvarno funkcionira taj prometni dio, kazala je Ivana Dadić, napomenuvši da će se za sada samo pojačati vertikalna i horizontalna signalizacija prometa na tom području


Iako je u nekoliko navrata najavljivano da završetkom radova i puštanjem u promet novog rotora na državnoj cesti D-407 nije u potpunosti završena prometna rekonstrukcija na Ravnicama te da na gradskoj prometnici Kralja Dmitra Zvonimira slijedi izgradnja još jednog manjeg rotora, ipak je došlo do promjene plana.
Podsjetimo, naime, da su se prema posljednjim najavama radovi trebali nastaviti još ovog tjedna, podrazumijevali su izgradnju još jednog manjeg rotora na izlazu s parkirališta na Ravnicama. Svrha drugog rotora bila je da zajedno s postojećim omogući sigurnije odvijanje prometa na spajanju ulica Marka Marulića, Nikole Šubića Zrinskog, Bože Petričića, Kralja Dmitra Zvonimira i Kolovara.
No, prema riječima Ivane Dadić, stručne suradnice za informiranje i protokol u Grada Zadru, na posljednjem sastanku svih relevantnih subjekata u “zadnji tren” je ipak donesena odluka o odustajanju od izgradnje još jednog rotora.
– Ipak je zaključeno da će se na području gdje je bila planirana izgradnja manjeg rotora još neko vrijeme pratiti protok prometa kako bi se pomnije utvrdilo je li još jedan rotor zaista neophodan. Također se čeka završetak radova u Ulici Kolovare te njeno puštanje u promet nakon čega će se znati kako stvarno funkcionira taj prometni dio, kazala je Dadić, napomenuvši kako će se za sada samo pojačati vertikalna i horizontalna signalizacija prometa na tom području, a ako se nakon izvjesnog vremena ipak procijeni da je rotor najbolje rješenje, nastavit će se s prvotnom odlukom i krenuti u njegovu izgradnju.
Podsjetimo također da je projekt novog prometnog rješenja za Ravnice Grad Zadar naručio od zadarske tvrtke Gin Company. Investitor ovog projekta je zadarska ispostava Hrvatskih cesta koji su zahvat na novoj prometnoj regulaciji, čija je vrijednost predviđena na 1,5 milijuna kuna, stavili pod pojačano održavanje za što su dobili odobrenje u Upravi Hrvatskih cesta.
S obzirom da bi vrijednost predviđenih radova na još jednom rotoru koji su zajednički trebali financirati Grad Zadar i Hrvatske iznosila oko 120 tisuća kuna, čini se da će spomenuta svota još neko vrijeme ostati u džepu gradskog i cestovnog proračuna.