Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Na Pašmanu uskoro benzinska crpka

Autor:

23.01.2009. 23:00
Na Pašmanu uskoro benzinska crpka

Foto: Adam VIDAS



Osjećali smo se dužni obratiti stanovništvu Općine Pašman zbog novnonastale situacije oko ovog izvođenja radova na kanalu Mali Ždrelac, rekla nam je jučer Maja Bašić, načelnica Općine Pašman. Ona je istaknula kako od početka radova svakodnevno primaju brojna pitanja stanovnika otoka Pašmana pa su zbog toga odlučili održati konferenciju za novinare.
Kao najveću novost načelnica Maja Bašić istaknula je skori početak radova na benzinskoj crpki koja bi se trebala izgraditi u mjestu Mrljane. Naime, kroz nekih mjesec dana trebali bi započeti radovi na izgradnji prve benzinske crpke na otoku Pašmanu čime bi se riješio problem mnogih stanovnika tog otoka. Oni su, naime, do sada po gorivo morali ići do Preka, što je sada onemogućeno radovima na kanalu Mali Ždrelac, ili na kopno.
Bašić je dodala kako su u Općini Pašman poduzeli sve što su mogli kako bi stanovnici njihove općine što bezbolnije podnijeli ovo odsjecanje s otokom Ugljanom preko kojeg su išli do Zadra. Tako su tražili i pontonski most koji je zbog mnogobrojne papirologije i visokog troška ipak odbijen. Ipak, stanovnicima Pašmana omogućena je brodska linija koja šest puta dnevno vozi na relaciji Ždrelac-Zadar. Pašmanci su, međutim, imali mnogo pritužbi i na brod koji nije imao adekvatno grijanje, pa ga je zamjenio drugi brod i sad je konačno odlučeno da će na toj liniji voziti Zlatni žal. Međutim, načelnica ističe kako Općina ne može ništa napraviti za adekvatnost broda već da se stanovnici moraju obratiti Agenciji za linijski promet u Splitu.
 – Moram istaknuti da mi nismo birali brod već Agencija za obalni promet u Splitu pa molim građane da se za sva pitanja obrate njima, kazala je Bašić i dodala kako velik broj poziva imaju i zbog usklađivanja plovidbenog reda s dva autobusa, ali se nada kako će se i taj problem s vremenom uskladiti.
Još je dodala kako su dogovorili da se tehnološlk nasip proširi kako bi njime mogla proći kola Hitne medicinske pomoći.