Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pobjednik nogometni sudac Damir Dukić Kuke

23.01.2011. 23:00
Pobjednik nogometni sudac Damir Dukić Kuke


Drugo mjesto na stazi dužine 16,5 kilometara s rezultatom od jednog sata, sedam minuta i 27 stotinki sekunde osvojio je Darko Dolonski iz Slatine, a treće Antonio Pintur iz Pridrage


Popularni nogometni sudac  sa županijskih nogometnih terena, atletičar-veteran Damir  Dukić Kuke iz Zadra s vremenom 01:06:50 pobjednik je  Sedmog tradicionalnog memorijalnog maratona Maslenica (Jasenice) – Posedarje –  Novigrad koji je usprkos orkanskim udarima održao u subotu u povodu trodnevnog  obilježavanja 18. obljetnice  VRA Maslenica.
Drugo mjesto na stazi  dužine 16,5 kilometara s rezultatom od jednog sata, sedam minuta i 27 stotinki sekunde osvojio je Darko Dolonski iz Slatine. Treći na cilj  utrčao je Antonio Pintur iz  Pridrage s vremenom od jednog  sata, devet minuta i 40 stotinki  sekunde. Najbrža žena je bila  Jasminka Grgurović iz Vrsi  Zukve, dok je najstariji sudionik bio Zlatko Milošević iz  Nove Bukovice u Virovitičko-podravskoj županiji.
Osim legendarnog Stipana  Vukasa iz Biograda na Moru  svakako najviše pažnje i medijske pozornosti je osvojio  Željko Jurjević, vlasnik poznate zadarske tvrtke Marjur  d.o.o.
Start utrke bio je na novom-starom Masliničkom mostu, a cilj u Novigradu. Pod  pokroviteljstvom općina Starigrad, Jasenice, Posedarje i  Novigrad organizatori utrke  su bili Atletski savez Zadarske  županije i Atletski klub Alojzije Stepinac na čijim je čelu  zadarska atletska legenda Slobodana Mijolovića. Na utrci  sudjelovalo je 22 atletičara iz  gotovo cijele Hrvatske te iz  Širokog Brijega u susjednoj  BiH. Sudac je bio Mate Bulić.
Prije početka utrke umjesto  opravdano odsutnog jaseničkog načelnika Martina Baričevića biranim se riječima  organizatorima i sudionicima  utrke obratio donačelnik Dane Rončevića.
– Zahvaljujem svim sudionicima utrke ‘Da se ne zaboravi’ što su usprkos olujnim  udarima bure i izuzetnoj hladnoći došli i uveličali ovaj  važan datum koji je bio prvi  pokazatelj snage Hrvatske vojske i naroda i važna poruka da  će Hrvatska osloboditi svoja  okupirana područja, što je uslijedilo akcijama Bljesak i Oluja. Vidimo se dogodine, poručio je Rončević te označio  početak utrke.
Prvo mjesto okrjepe bilo je u  Posedarju, gdje su natjecatelji  u trku uzeli vodu i nastavili  prema Novigradu. Na cilju je  sve sudionike utrke dočekao je  novigradski načelnik Joso Klapan, koji je im čestitao na sudjelovanju u utrci te je zajedno  sa svojim zamjenikom Martinom Gospićem podijelio  pehare i medalje po kategorijama natjecatelja.
– Akcija Maslenica je bila  najveća i najvažnija ratna operacija za narod ovog kraja. Štoviše, pokazala je poklonicima  velikosrpske ideje, ali i  međunarodnoj zajednici, kolika je spremnost hrvatskog  naroda da obrani pravo na  svoju državu i ostvari svoj tisućljetni san, naglasio je Klapan na Trgu pod lipom u Novigradu.
Slobodan Mijolović je rekao  da su se završetkom akcije  Maslenica stvorili preduvjeti  za povratak hrvatskog naroda  svojim kućama. Stoga će, kazao je Mijolović, bila kiša, bio  snijeg ili zima, narod ovog kraja uvijek obilježavati ovu akciju.
Za sve sudionike ove tradicionalne utrke priređen je  prigodni domjenak.