Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Policija protiv Grdovića podnijela prijavu jer se ne liječi od alkohola

23.01.2011. 23:00
Policija protiv Grdovića podnijela  prijavu jer se ne liječi od alkohola


Policija još krajem prosinca prošle godine podnijela optužni prijedlog protiv 52-godišnjeg Zadranina zbog nepridržavanja zaštitne mjere Prekršajnog suda u Zadru – rekli su iz PU zadarske


Mladen Grdović  (52), skandalima sklon zadarski pjevač, ponovno je u sukobu sa Zakonom. Naime, zadarska je policija protiv njega  podnijela još jedan optužni  prijedlog, a ovog puta zbog  toga što nije otišao na liječenje  od ovisnosti o alkoholu kako  mu je to naložila sutkinja Prekršajnog suda u Zadru. Potvrdio nam je to Elis Žodan,  glasnogovornik Policijske  uprave zadarske, rekavši kako  je policija još krajem prosinca  podnijela optužni prijedlog  protiv 52-godišnjeg Zadranina  zbog nepridržavanja zaštitne  mjere Prekršajnog suda u Zadru.
Podsjetimo, Grdoviću je  suđeno nakon što ga  je zbog obiteljskog nasilja policiji prijavila  supruga Brankica, a  pravomoćnom presudom krajem prošle,  godine koju mu je  potvrdio Visoki prekršajni sud u Zagrebu,  kažnjen je uvjetnom  kaznom zatvora od 20  dana te mu je naloženo obvezno liječenje. Ukoliko se  Grdoviću dokaže da  nije postupio po presudi najnovija prijava  protiv poznatoga, raspjevanog ljubitelja  čašice može rezultirati i novim suđenjem.
opravdanost optužnog prijedlog potvrđuje i činjenica da je  Grdović početkom prosinca  ove godine zbog vožnje pod  utjecajem od zavidnih 3,08  promila alkohola zaustavljen u  zadarskim Arbanasima kada  se u sitnim noćnim satima  vraćao kući iz noćnog života.  Pjevač je tada prespavao u posebnim policijskim prostorijama za triježnjenje nakon čega  je priveden na Prekršajni sud.  Nedugo potom za tu je noćnu  vožnju kažnjen sa pet tisuća  kuna novčane kazne, a osim  toga, oduzeta mu je i vozačka  dozvola na rok od osam mjeseci.
Prije sedam dana mediji su  javljali o njegovom novom pijanom ispadu kada se na  maškaranom balu u Crikvenici  u sred koncerta izvrnuo na  leđa. Da je tome kumovao alkohol bilo je očito po pjevačevu mumljanju i teturanju  po pozornici, no on je sklon  reći da je kapljici zauvijek rekao zbogom. Isto tvrdi i njegov  odvjetnik Drago Tolić koji je  siguran kako se Grdović pridržava liječničkog naputka i  određene mu terapije te stoga  smatra i kako nema nikakve  potrebe za pokretanjem bilo  kakva postupka protiv njega.
Grdović se, podsjetimo, posljednji put liječio na Odjelu  psihijatrije zadarske Opće bolnice prije godinu dana, nakon  što je u pijanom stanju maltretirao suprugu i brata Paola u  njihovoj obiteljskoj kući u Arbanasima. Nakon toga je, također tvrdio kako je konačno  raskrstio s alkoholom, obrazlažući da je problem u tome  što je on “čovik iz naroda” koji  ne može tijekom fešta odoliti  veselju i neizostavnoj bevandi.
 Tko je u pravu, Grdović i  njegov odvjetnik ili pak zadarska policija, koja je protiv njega nakon što je zatečen za volanom svog Jaguara s 3,08 promila, podnijela optužni prijedlog, uskoro će se vidjeti. Pjevač je tada zaustavljen u rutinskoj kontroli prometa, no  upravo alkohol, nekoliko godina ranije, bio je uzrokom  prometnih nesreća u kojima je  pjevač slupao čak dva skupocjena limena ljubimca marke  Ferrari i Mercedes.