Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Prijateljstvom do dodatne turističke promocije

23.01.2011. 23:00
Prijateljstvom do dodatne turističke promocije


Na sajmu ITF Slovakiatour 2011., najvećem turističkom sajmu u Slovačkoj Republici u glavnom gradu Bratislavi, više od 700 izlagača predstavilo se slovačkoj javnosti. Sajam koji se održava 17. put prati i gastropriredba Danubius Gastro.
Hrvatska turistička zajednica predstavila je našu zemlju na tržištu gdje smo prvo turističko odredište i do kojeg vrijedi držati. Turistička zajednica Zadarske županije dobila je i dodatnu priliku za promociju i predstavljanje, jer nas je Trnavska regionalna samouprava zvala kao svoje prijatelje i goste. Trnavska regija predstavila se svečano zajedno sa svojim prijateljima, a TZ Zadarske županije je predstavljao veteran, posebice iskusan u ovim srednjoeuropskim prostorima, Slavko Pernar tek po odrađivanja posla za Zajednicu u susjednom Brnu…
Sajam je otvorio potpredsjednik Vlada i ministar regionalnog razvoja Ján Fige, a Danubius Gastro ministar poljodjelstva i razvoja sela Zsolt Simon.
– Iskoristili smo ovu vrijednu priliku dodatne promocije na prostoru štanda Trnavske regije, ovdje na sajmu u Bratislavi. Iz Slovačke imamo izvrsne rezultate, poznavanje našeg kraja i želju za dolaskom, jer smo i njima kao i susjedima u Češkoj prvi izbor za godišnje odmore. Kvalitetna cestovna povezanost omogućuje brz dolazak iz Bratislave, kao i iz Trnave, kazao nam je Slavko Pernar.
Na sajmu je, osim podjele prospekata i upoznavanja s našom turističkom ponudom, mamio i duo “Đir” dalmatinskim pjesmama koje domaćine odmah podsjete na lijepe trenutke ljeta. Bilo je tu i domaćih, autohtonih proizvoda za degustaciju. Nastup TZ Zadarske županije novina je na nastupima Trnavske oblasti, na sajmu kojim su se i domaćini pohvalili, najavljujući takav pristup i ubuduće.
Štand Trnavske oblasti imao je čast da ih posjete i slovački i mađarski predsjednici Ivan Gašparović i Pál Schmitt.
Pernar nas je informirao i o nizu kontakata i razgovora s kolegama iz njihove turističke zajednice, kao i predstavnicima Županije.
Trnavska oblast u neposrednoj je blizini Bratislave, Trnava je sjedište nadbiskupije i mjesto rođenja slovačke pismenosti i visokog obrazovanja.