Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U Deringaju se smrznuo mještanin, kod Bruvna poginuo muškarac

23.01.2011. 23:00
U Deringaju se smrznuo mještanin,  kod Bruvna poginuo muškarac


Muškarac u dobi od 44 godine nađen je u subotu oko 17 sati, mrtav u snijegu, a obdukcija će pokazati točan uzrok smrti. U subotu oko 9.30 sati teška prometna nesreća između Gračaca i Udbine u kojoj je poginuo 38-godišnji Roko Ribarević, a šest je osoba ozlijeđeno


Protekli vikend na  zadarskom području obilježile  su dvije tragične smrti, a riječ je  o 44-godišnjaku koji je najvjerojatnije umro uslijed smrzavanja te teška prometna nesreća u kojoj je život izgubio  38-godišnji Roko Ribarević iz  Baške Vode.
Subota je bila koban dan jer  je oko 17 sati policiji dojavljeno  kako je u zaseoku Deringaj, na  gračačkom području, u snijegu  pronađen mrtav 44-godišnji  mještanin.
Na mjesto događaja odmah  su otišli policajci iz Gračaca  koji su i obavili očevid. Utvrdili  su da na tijelu nema nikakvih  tragova koji bi upućivali na  sumnjivu, odnosno nasilnu  smrt, pa je jedna od pretpostavki da se nesretnik smrznuo  na putu do kuće. Siguran uzrok  smrti bit će utvrđen nakon obavljene obdukcije tijekom današnjeg dana na Odjelu patologije zadarske Opće bolnice.
Nekoliko sati ranije, u subotu oko 9.30 sati, na DC-1 na  predjelu Bruvna dogodila se  teška prometna nesreća u kojoj  je sudjelovalo pet vozila: četiri  su bila osobna i jedan kombi. U  nesreći je šest osoba ozlijeđeno, no srećom, svi su izvan  životne opasnosti. Sreće,  nažalost, nije imao vozač Roko  Ribarević iz Baške Vode, koji je  smrtno stradao na licu mjesta.  Očevid na mjestu ove nesreće  obavili su policijski službenici iz  Gračaca, a do tragične je nesreće došlo uslijed neprilagođene vožnje, smanjene vidljivosti na kolniku koju je uzrokovao snijeg, led i vijavica te  suženje kolnika.
Osim ova dva tragična događaja zadarski su policajci u  svom zapisniku zabilježili i niz  provala i krađa, pa je tako netko nepoznat tijekom noći s petka na subotu u Zagrebačkoj  ulici u Zadru iz spremnika dvaju kamiona zadarskih registracija u vlasništvu 53-godišnjaka  iz Zadra, ukrao oko 250 litara  nafte, što je vlasniku pričinilo  štetu od preko dvije tisuće kuna. Iste noći u Uvali Bregdetti  iz nezaključanog kombija zadarskih registracija u vlasništvu  45-godišnjeg Zadranina odnesene su dvije kutije s raznim  alatom. U ovom je slučaju vrijednost ukradenih stvari procijenjena na oko tisuću i pol  kuna. Vlasnik vikendice (34) na  otoku Viru prijavio je proteklog vikenda policiji kako mu je  netko, najvjerojatnije tijekom  proteklih nekoliko mjeseci,  provalio u vikendicu i odnio tri  produžna kabela u vrijednosti  od oko 500 kuna, a provedenim  krim istraživanjem, policajci su  došli i do kradljivca oluka. Radi  se o 31-godišnjaku koji je oluke  odnio sredinom ovog mjeseca u  mjestu Seline na starigradskom  području.
I vatrogasci su proteklog vikenda intervenirali više puta, a  gorjeli su dimnjaci, krovovi,  trava… U subotu u 19.10 sati  zapalio se dimnjak na kući u  Starigradu. Požar su  ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Starigrada.
Druga dojava o vatri zaprimljena je 20.22 sati. Vatrogasci  su obaviješteni da gori krov na  kući u Tinju. Požar su ugasili  vatrogasci iz Benkovca uz pomoć pripadnika DVD-a iz Polače, a vatra je progutala dio  krovišta, drveni pod i grede u  potkrovlju. Desetak minuta nakon toga dežurnim je vatrogascima dojavljeno i da gori  kombi na Velom Ižu, a vatru su  ugasili pripadnici DVD-a Iž.
Nekako u isto vrijeme izbio  je i požar u šumi kod čvorišta  Zadar 1. Požar su ugasili zadarski vatrogasci, a izgorjelo je  100×100 metara trave i niskog  raslinja.