Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Vaterpolo i u osmom desetljeću života

23.01.2011. 23:00
Vaterpolo i u osmom desetljeću života


Da “vremešnici” od 35 do čak 74 godine, još znaju sjajno igrati pokazale su njihove bravure i zapjenjena voda Višnjika


Zadarski vaterpolski veterani priredili su  jučer na Višnjiku pravu vaterpolsku feštu. U goste su im  došli veterani Šibenika i splitskih vaterpolskih klubova.  Tom je prilikom na bazenu na  Višnjiku odigrana revijalna  utakmica.
– Zadar je uspješnom organizacijom dvaju kupova  Hrvatske došao na vaterpolsku kartu Hrvatske kao vrlo  poželjna destinacija, pa čak i  za nas veterane. U goste su  nam došli sportski prijatelji iz  Splita i Šibenika, a mnogi od  njih poput Denisa Šupe, Zorana Kačića ili nekad Zadranina Radovana Miškova,  bili su među najboljim svjetskim igračima. Važno je istaknuti da se ne radi samo o  skupu nekadašnjih sportskih  veličina, nego i o skupu vrlo  uspješnih ljudi koji svojim  sportski primjerom, propagiranjem zdravog života, pokazuju kako se vaterpolo, kao  inače vrlo težak i zahtjevan  sport, može igrati i u zreloj  dobi – rekao je Veljko Šteko,  predsjednik VK Veterani Zadar.
A da “vremešnici” od 35 do  čak 74 godine, još znaju  sjajno igrati pokazale su  njihove bravure i zapjenjena  voda Višnjika. Na zadarskoj  strani su bili: Perović, Benković, Šarić, Lombardić, Dellavia, Miletić, Veselić, Majica, Eleršek i najstariji 74-godišnji Slavko Vitlov. Šteta što  utakmica nije imala službeni  karakter, tj. nije se vodio  zapisnik, ali je dobro poslužila za možebitno organizacijsko uigravanje pred  neki značajniji veteranski turnir koji Zadrani kane organizirati.