Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Benkovac slavi zlato Marine Mišure

Autor: Mile Marić

23.01.2013. 23:00
Benkovac slavi zlato Marine Mišure


U subotu je u Rijeci održano atletsko Prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe kadete i kadetkinje, na kojem je sudjelovalo šest članova AŠK Benkovac. Među mladim Benkovčanima najbolji rezultat ostvarila je Marina Mišura, osvojivši zlatnu medalju u skoku u dalj. Skočila je odličnih 4,83 metra u četvrtoj seriji što je bilo dostatno za najsjajnije odličje. Osim skoka u dalj mlada Mišura sudjelovala je u finalu utrke na 60 metara gdje je bila sedma (8,78). U istoj utrci njena klupska kolegica Mirna Udovičić istrčala je 60 metara za 8,97 i u svom prvom nastupu osvojila 11. mjesto u konkurenciji 35 atletičarki iz cijele Hrvatske.
Kod mlađih kadeta dobar rezultat imao je Luka Knez s osvojenim četvrtim mjestom na 60 metara (9,11) i petim u skoku u dalj (4,34 m). Nikola Katuša u finalu je istrčao šesto vrijeme 9,27. Paulo Mamić bio je osmi u skoku u dalj (4,06), a deveti je bio Šime Čačić. Nastavak natjecanja za benkovački klub slijedi na proljeće kada počinje Dalmatinska atletska liga na atletskim stadionima u Zadru, Splitu, Sinju i Makarskoj.
Zlato Marine Mišure donijelo je Benkovcu plasman na šesto mjesto u redoslijedu klubu. Sa dva zlata i jednim srebrom AŠK Zadar je bio treći, dok Olympionik nije bio među 11 klubova koji su osvojili medalje.