Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Oporba nema veze sa sječom Baradićevih maslina!

23.01.2014. 23:00
Oporba nema veze sa sječom Baradićevih maslina!


Oporbeni vijećnici s Liste mladih i HSP AS Stankovci priopćenjem su reagirali na izjave načelnika Općine Željka Baradića, koje su doživjeli kao njihovo prozivanje za uništenje njegova maslinika. Podsjetimo, nepoznati počinitelj posjekao je 104 stabla maslina tijekom novogodišnje noći u Banjevcima, u masliniku Željka Baradića. Zadarski krim policajci izuzeli su dokaze i započeli istragu, a prvi nalazi sugerirali su kako se radi o jednom počinitelju, koji je sjekirom posjekao masline.
– Sam načelnik, Željko Baradić iznio je javno sumnju da je posrijedi politički motiviran čin, dok predsjednik vijeća putem društvenih mreža za isto proziva razjarene oporbene vijećnike. Prije svega želimo izvijestiti mještane općine Stankovci, a onda i ostalu javnost, koji su u dnevnom tisku pročitali članak da oporbeni vijećnici sa štetom u masliniku nemaju nikakvih dodirnih točaka, te da svi skupa izražavamo žaljenje povodom učinjenog, navode oporbeni vijećnici.
Spomenuti maslinik, ističu, uopće se ne nalazi na području općine Stankovci, već je smješten na području grada Benkovca i od samog početka dodjele terena za koncesiju maslinik prate protesti mještana grada Benkovca.
– Načelnik za manje od 5 posto uništenih maslina procjenjuje štetu na preko 300.000 kuna, a samo prije 6 mjeseci u imovinskoj kartici (www.sukobinteresa.hr) naveo je da maslinik u cijelosti vrijedi 400.000 kuna. Koji su podaci ovdje netočno izneseni?, pitaju se vijećnici.
I ovom prilikom upozorili su na brojne nepravilnosti koje su i ranije zamjerali načelniku.
Upozoravali na nepravilnosti
– Upozoravamo na kršenje zakona po kojima se donosu odluke, tražimo objašnjenja kako donačelnikova plaća može biti preko 18.000 kuna. Na zadnjoj sjednici vijeća smo vodili žustru raspravu o vinskoj manifestaciji degustacije ravnokotarskih vina, gdje se godišnje potroši preko 90.000 kuna, a u općini Stankovci nema registriran niti jedan vinar! Upozoravamo na rastrošnost kod službenog automobila koji nas godišnje košta preko 100.000 kuna, a koristi se za osobne potrebe.
 Zapošljavaju novu pročelnicu koja je iz redova HDZ-a,  iako ista nema niti dana radnog staža, a zakon propisuje pet godina radnog iskustva u struci. Načelnik i njegov zamjenik su već godinama na funkcijama u poduzećima općine, iako po zakonu o lokalnim izborima ne mogu biti!, poručuju vijećnici, pozivajući institucije RH da istraže sve navedene nezakonitosti koje su naveli.
– Naše djelovanje kao vijećnika u OV općine Stankovci isključivo je kroz sva zakonom dopuštena sredstva, a ne bilo kakvim kriminalnim djelima, kažu vijećnici Liste mladih Stankovci i HSP AS Stankovci.