Opća bolnica Zadar objavila natječaj za radove vrijedne 40 milijuna kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Adaptacija kirurške dnevne bolnice i izgradnja novog Odjela pulmologije
Rok dovršetka ukupnih radova je 16 kalendarskih mjeseci, s time da 1. faza radova mora biti dovršena u roku od tri mjeseca. U navedeni rok od 16 mjeseci za dovršetak radova uključena je primopredaja i to nakon pozitivnog tehničkog pregleda uz ishođenje pravomoćne uporabne dozvole
Ovako će izgledati južno pročelje nove odjelne zgrade

Opća bolnica Zadar objavila je dugo očekivani javni natječaj za izbor izvođača radova na Rušenju postojeće zgrade i izgradnji Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju, te adaptaciju dnevne bolnice Službe za kirurgiju- Opće bolnice Zadar. Bespovratni novac za ovu namjenu zadarskoj bolnici dodijeljen je prije nepunih godinu dana.

U natječaju se navodi kako je procijenjena vrijednost javne nabave 40,3 milijuna kuna, a vrijednost uključuje sve opcije i moguća obnavljanja ugovora. Krajnji rok za dostavu ponuda je 22. veljače kada će se u Općoj bolnici odmah i otvoriti ponude.

Radovi će se izvoditi paralelno u dvije faze. Prva faza je adaptacija dnevne bolnice Službe za kirurgiju, a druga faza je rušenje postojeće zgrade i izgradnja Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju. Rok dovršetka ukupnih radova je 16 kalendarskih mjeseci, što uključuje praznike, blagdane i neradne dane, s time da 1. faza radova mora biti dovršena u roku od tri mjeseca. U navedeni rok od 16 mjeseci za dovršetak radova uključena je primopredaja i to nakon pozitivnog tehničkog pregleda uz ishođenje pravomoćne uporabne dozvole.

Inače, zadarskoj bolnici je 8. veljače 2017. dodjeljen iznos od 50 milijuna kuna za ove adaptaciju jedne te rušenje i izgradnju druge zgrade. Opća bolnica Zadar bila je jedna od 28 prihvatljivih prijavitelja u kategoriji kliničkih bolničkih centara, kliničkih bolnica, klinika i općih bolnica, a koje su mogle prijaviti projekte za financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna raspoloživa bespovratna sredstva iz ovog Fonda po Pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava iznose 725 milijuna kuna. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti prihvatljivim zdravstvenim ustanovama isključivo za jedan projekt iznosi 50 milijuna kuna.

S obzirom da se sredstva dodjeljuju putem ograničenog postupka dodjele do iskorištenja raspoloživih sredstava predviđenih za Poziv, Opća bolnica Zadar je do rujna 2016. godine završila postupak izrade projekta pod nazivom Izgradnja i opremanje dnevnih bolnica Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju Opće bolnice te adaptacija i opremanje Dnevne bolnice Službe za kirurgiju. Projektom je predviđena i nabava odgovarajuće opreme dnevne bolnice. Važno je istaknuti da su sve predložene projektne aktivnosti prihvaćene.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4.5 (4 glasova)