Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

MARIJA MAZIJA S presingom i rotacijom slomili smo Pulu

24.01.2019. 18:15
MARIJA MAZIJA S presingom  i rotacijom  slomili smo  Pulu


Zadovoljna sam. Baš sam zadovoljna – rekla je trenerica  košarkašica Zadra Marija Mazija, nakon što je njena ekipa relativno lagano stigla do pobjede protiv Pule i na taj način ostala na samo tri poraza,  još iz prvog dijela sezone. U 2019. su Zadranke ušle s dvije pobjede, što ih  trenutno drži na trećem mjestu prvenstvene ljestvice. Zadranke su pred  dvoboj s Pulom, ekipom od koje su izgubile još u drugom kolu, imale jednu prednost i jednu manu. Svakako da je olakotna okolnost bila ta što  su Puljanke ostale bez Ivane Tikvić, najbolje igračice lige, što znači da su  defakto ostale bez pola ekipe. No, s druge strane roster Zadra je bio osakaćen velikim brojem ozljeda. Tako Zadranke nisu mogle računati na  Anamariju Bačić, a pred utakmicu su ostale bez prve organizatorice igre  Ivane Dujić, dok je Zadar napustila Claire Ioannidis. Treba napomenuti i  da je Lara Nikpalj Vukorepa se priključila ekipi dan prije utakmice, nakon gotovo mjesec dana pauze. Radi toga je Mazija u roster odlučila staviti Sanju Kovačević, koja se vratila u prvu ekipu nakon skoro osam godina te veteranku Anu Martinović.
– Povukla sam njih dvije iz A-2 lige. One nam tamo pomažu mlađim  igračicama, a ovaj put sam ih zamolila da nam pomognu. One su rado  pristale i bile u rosteru.
No, ne samo da su bile u rosteru da popune broj, već su igrale i solidan broj minuta. Tako je Kovačević provela na terenu 12, a Martinović sedam minuta.
– Odlučila sam igrati presing veći dio utakmice i trebala mi je rotacija,  jer sam znala da Pula nema dovoljno kvalitetnih igračica koje mogu  držati taj ritam. Zato su i njih dvije dobile značajnu minutažu i odigrale  su jako dobro. Osim toga izuzetno sam zadovoljna i igrom mlađih  igračica, koje dobivaju sve više prigoda.
A izuzetno raspoložene protiv Pule bile su Ana Vrsaljko s 30 koševa  te Lucija Perica s 22 koša. Za Pericu je ovo bila najbolja utakmica sezone, a igrala je skoro 22 minute.
– Odlično je stajala na terenu i pružila nam ono što nam je potrebno.
Tako ovaj spoj iskustva (Vrsaljko, Perica, Dujić, Nikpalj Vukorepa) i  mladosti (Oštrić, Mandić, Jelenković, Budija…) za sada djeluje bolje  nego se očekivalo. No, Mazija ističe kako rezultat ovaj put i nije u prvom planu.
–  Nastojat ćemo zadržati kontinuitet kvalitetnih igara iz prvog dijela   sezone u kojemu smo iznenadili mnoge pa i sami sebe. No, sam rezultat   nam neće biti prioritet, već je želja nastaviti s dobrim radom. Svakako da   će nam biti kud i kamo teže jer smo u odnosu na prvi dio sezone ostali  smo bez Anamarije Bačić te Claire Ioannidis, dok će Lucija Perica  moći  manje prisustvovati treninzima radi obaveza na poslu. S druge  strane,  imamo mlađih djevojaka koje će dobiti priliku i od kojih čekamo još veći  doprinos.
A veliki izazov imaju Zadranke već ovaj vikend, kada gostuju u Zagrebu kod istoimene ekipe. S omjerom 7:6 Zagreb se nalazi na šestom mjestu, no realno ta ekipa ima roster za ići znatno više. Vidjet ćemo mogu li  Zadranke još jednom iznenaditi.