Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zaboku naplatiti dug i dočekati Krku u pozitivnom ritmu

24.01.2019. 10:30
Zaboku  naplatiti dug  i dočekati  Krku u  pozitivnom  ritmu


Pomalo ispod radara svaki tjedan prolaze obveze u HT Premijer ligi koje se već po pravilu usijeku između napornih abaligaških  nastupa vikendom. Tako je i ovog puta između regionalnih protivnika,  Partizana i Krke, na rasporedu gostovanje Zaboka u Krešinom domu u  sklopu 13. kola. Stiže momčad koja je u prvom dijelu sezone napravila  pravi 'mirakul' u srazu s favoriziranim abaligašem kojeg je tada s klupe  predvodio Slovenac Aleš Pipan. Ta utakmica ostala je u sjećanju, prije  svega negativnom, kako igrača tako i navijača kao nešto što se rijetko  viđa na košarkaškim terenima. Naime, polovicom treće četvrtine Zadar  je imao sigurnih 24 razlike i Pipan kao i njegovi igrači shvatili su da je  utakmica riješena te su misli bile usmjerene ka gostovanju kod Petrol  Olimpije koje je slijedilo 23 sata kasnije. No, pokazalo se da su napravili  račun bez krčmara i domaći sastav je predvođen Markom Tomasom kojemu je to bila zadnja utakmica u dresu Zaboka preokrenuo rezultat te  na kraju slavio rezultatom 91:88. Zadar je upisao prvi poraz u domaćoj ligi, a pokazao se taj posrtaj potom i kobnim po Pipana kojeg je kako je  poznato zamijenio Ante Nazor.


Autoritet i čvrstina
Je li došlo vrijeme za naplatu duga pokušao je dešifrirati splitski  stručnjak svjestan da gosti nisu nimalo bezazleni i da će trebati pružiti  maksimum protiv četvrtoplasirane momčadi lige bez obzira što su  misli njegovog stožera usmjerene na Krku koja također gostuje na  Višnjiku tri dana kasnije.
– Mislim da smo u jednom dobrom ritmu odnosno da tražimo taj jedan pozitivan ritam. Dolazi nam Zabok od koga smo izgubili u prvom dijelu. Doduše ja nisam bio trener, ali kao da jesam. Na toj utakmici ćemo  nastojati unaprijediti našu igru i pronaći pravi ritam. Neki igrači koji nisu  mogli igrati protiv Bosca će igrati. Kompletiramo se pomalo i jednostavno trebamo na domaćem parketu pokazati autoritet prema jednoj  momčadi koja je kvalitetna s dobrom timskom igrom, čvrstom obranom  te koja ima dobru širinu i rotaciju. Vodi ih Ivan Tomas, čovjek koji je sa  mnom radio lani u Ciboni i radi jako dobar posao što mi je uistinu drago.  Ali bez obzira na sve to moramo pokazati jedan autoritet, jednu čvrstinu,  rastrčanost i nadmoć u skoku i nadam se na temelju toga da ćemo pronaći pravi ritam koji nam je u ovom dijelu sezone neophodan kako bi  unaprijedili našu igru i naravno rezultate – najavio je u svom stilu sljedećeg protivnika Nazor koji uistinu puše na hladno pred ove nazovimo  ih lakše utakmice u domaćem prvenstvu.


Bekovi Zaboka
Možda Zabok nije kategorija posljednjeplasiranog Bosca koji ih je  namučio u prošlom kolu na parketu Krešinog doma, ali činjenica je da  su Partizan s kojim se borila teška bitka u subotu i Krka koju se mora  dobiti u nedjelju ipak protivnici za nekoliko klasa ispred ovih prepreka sredinom tjedna koje treba preskočiti u HT Premijer ligi. Bez obzira na konstelaciju snaga Zadra i Zaboka, Nazor inzistira na ozbiljnosti  svojih igrača i fokusu koji je primjera radi izostao u spomenutom  ogledu s posljednjoplasiranim Boscom.
– Zabok igra s deset igrača. Zaista imaju širinu. Također treba istaknuti  njihove bekove. Šibenčanin Krešimir Radovčić koji im je nominalno prvi  'playmaker'. Istaknuo bih i Andru Anzulovića koji jako dobro igra za  momčad. Tu su dvojica bivših Zadrovih igrača. Prvenstveno friški Luka  Tomas koji će se sigurno htjeti dokazati, pa Ivan Batur koji je dugi niz godina proveo u Zadru. Također i Antonio Črnjević na četvorci koji im daje  određeni ton, a imaju i dvije sasvim solidne petice. Zato ako ne budemo  pravi i fokusirani mogu se pojaviti određeni problemi kao i ranjivost koju  smo vidjeli i u onoj zadnjoj našoj utakmici u HT Premijer ligi – zaključio  je trener Zadra.




Vaughn se vraća, trojica izvan stroja
Problemi s kadrom u posljednje vrijeme počeli su se polako, ali sigurno, ići na bolje. Nakon što je protiv Partizana morao iz momčadi izostaviti četvoricu igrača: Magarity, Vaughn, Krajina, Planinić, pred Zabok se situacija poboljšala u smislu da će  Vaughn biti spreman dok će ostala trojica još morati pričekati na povratak u rotaciju.  S Magarityjem je još uvijek 'status quo' po pitanju iščekivanja saslušanja dok Krajina  i Planinić nisu u potpunosti zaliječili svoje ozljede.
Koliko znam nije se oglasila komisija za slučaj Magarityja. Saslušanje još nije  održano. Što se tiče ostatka momčadi  svi su na broju osim Jure Planinića i Kristijana  Krajine koji još uvijek osjećaju posljedice preopterećenja tako da ćemo na Zabok  morati bez te spomenute trojice igrača – kazao je Nazor.