Nema razloga niti potrebe za mojim prisilnim dovođenjem

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović komentirao nalog sutkinje Ane Brkić
Pozivu za zadnje, četvrto ročište u slučaju zbog kojeg me za klevetu tužila sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo nisam se mogao odazvati iz objektivnih razloga, navodi Kapović
MARIN GOSPIĆ
Cijeli slučaj sa sutkinjom Bajlo želim raščistiti na sudu - Kristijan Kapović

Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović oglasio se priopćenjem u vezi tekstova u zadarskim medijima, pa tako i onim u Zadarskom listu o njegovom navodnom izbjegavanju sudskih ročišta, pa je prenosio citate: »Na Općinskom sudu u Zadru jučer je trebao biti nastavljen postupak protiv načelnika Vira, Kristijana Kapovića, kojega je za klevetu tužila bivša predsjednica Trgovačkog suda u Zadru, Ardena Bajlo. Ovo je već četvrta odgoda (…) Sutkinja Brkić jučer je, međutim, pokazala da ne želi više tolerirati Kapovićev nedolazak na ročišta te je naložila njegovo – dovođenje«.

Opravdani izostanci

Kapović je naveo kako želi da javnost razjasni razloge zbog kojih je dolazilo do odgoda te dodao kako oni nemaju veze s njegovim navodnim izbjegavanjem, pa samim time i nema potrebe za prisilnim dovođenjem, zbog čega je dužan javnost upoznati sa sljedećim činjenicama:
Za sudsku raspravu zakazanu 27. rujna nisam niti zaprimio poziv, pa se prema tome pitam kako se mogu odazvati na nešto o čemu nisam imao spoznaju, ali da sam ga i zaprimio (poziv), na dan sudske rasprave moj 74-godišnji otac završio je u bolnici zbog zastoja srca s mogućom smrtnom posljedicom te mu je ugrađen pacemaker na srcu.
Drugo ročište početkom studenoga odgodila je sama sutkinja Brkić zbog, kako je obznanjeno, vlastitih zdravstvenih razloga. Treće ročište 5. prosinca je odgođeno na moj zahtjev zbog osobnog zdravstvenog problema (teška upala sinusa, upala grla, jaka glavobolja i visoka temperatura preko 40°C), koji je liječnički tretiran te mi je propisano mirovanje i antibiotska terapija, o čemu sam izvijestio sutkinju Brkić dana 3. prosinca, uz propisnu medicinsku dokumentaciju.
Poziv na četvrto ročište zakazano za 22. siječnja zaprimio sam 20. siječnja, dakle niti 48 sati prije ročišta, dok sam svoje poslovne obaveze dogovorio više od mjesec dana ranije. Radilo se o poslovnom sastanku te TV nastupu uživo, a zdravstveni kontrolni pregled mojega 4-godišnjeg sina u Dječjoj bolnici u Zagrebu kod dr. Bahtijarevića dogovoren je tri mjeseca ranije. O tomu sam sutkinju izvijestio pismenim putem 20. siječnja, odnosno odmah nakon zaprimanja poziva na raspravu.

Raduje ga sudska rasprava

Iz svega se vidi kako nema nikakve potrebe za prisilnim dovođenjem na sudsku raspravu, jer namjernog izbjegavanja nije bilo. Mogu reći kako me raduje ta sudska rasprava, jer želim da mi se na raspravi pokuša pravno objasniti kako je iznošenje istine o nemoralnom obavljanju visoke javne dužnosti sutkinje Ardene Bajlo te iznošenje istinitih podataka s dokumenata koje mi je izdao Trgovački sud u Zadru – vezano za broj predmeta Odvjetničkog društva Kotlar i partneri, koji na tom sudu imaju cca. 12 posto predmeta, a u kojemu rade Franko Kotlar i David Bajlo, brat i sin sutkinje Bajlo, te njih dvojica aktivno zastupaju Društvo na Trgovačkom sudu u Zadru, na kojemu je sestra i mama predsjednica suda i aktivna sutkinja. Kako je iznošenje tih skandaloznih podataka kleveta te kaljanje ugleda?
Nije ni čudo da hrvatska javnost smatra odluke pravosuđa u preko 75 posto slučajeva – prema zadnjem relevantnom istraživanju koje je proveo Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu – nepravednim, korumpiranim, nezakonitim te premreženim osobnim i privatnim interesima. Radi se o tako visokom postotku među građanima da se postavlja pitanje ukupne pravne sigurnosti u RH, ali ništa nas ne može više iznenaditi kada se ovakav eklatantan sukob interesa te nemoralno ponašanje ljudi, koji su se zakleli braniti i provoditi hrvatske zakone, pokušava neuspješno oprati kroz tužbu za klevetu, zaključuje se u priopćenju koje potpisuje Kristijan Kapović, načelnik Općine Vir.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)