Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Biograđani u eliti

Autor: Zvonimir Petrović

23.02.2009. 23:00
Biograđani u eliti


Mlađi kadeti (1996.) Vaterpolskog kluba Biograd ostvarili su veliki uspjeh plasiravši se na završnicu prvenstva Hrvatske. Iako su u posljednjem kolu poraženi od Šibenika (6:8), prijašnjim utakmicama osigurali su taj veliki pothvat. Biograđani su lošije ušli u utakmicu, što Šibenčani znalački koriste i morno privode utakmicu kraju. No, poraz nije imao utjecaj na konačan poredak u skupini. Tako je Biograd podijelio drugo mjesto sa Šibenikom, iza splitskog Mornara, dok je četvrti Jadran, peti POŠK, a posljednji Galeb. Prvoj navedenoj trojci u završnici zasad su se pridružili Jug, Mladost i Medveščak, a korak do završnice je i riječko Primorje. Osmi će se kandidat pridružiti kroz kvalifikacije. Završnica će se održati u Splitu od 5. do 8. ožujka.
– Kad smo se prijavili za ovu ligu, glavni cilj nam je bio stjecanje dragocjenog iskustva, a izborenu završnicu nismo ni sanjali u najljepšim snovima – zadovoljno će Zoran Pelicarić, prvi trener mladih Biograđana, i dodaje.
– No, to ne znači da idemo izletnički u Split iako ćemo igrati potpuno rasterećeni. Plasman na završnicu je nagrada svim igračima za veliki trud i odricanja tijekom cijele godine.