Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Galovačke maškare otjerale zle sile

Autor: Velimir Brkić

23.02.2009. 23:00
Galovačke maškare otjerale zle sile


akon što se “debelo” pripremala galovačka maškarana svita pod parolom “Ni livo ni desno, samo pravo” barem na tri dana uspjela je preuzeti vlast u ovoj samostalnoj općini. Njihov zadatak je bio počistiti sve što je stara vlast ostavila. Bučno i u pravoj navijačkoj atmosferi vozeći se u parolama okićenom traktoru i s motom “Tko što da, dobro da” maškare su obišle selo i svako domaćinstvo do kojeg su stigli.
Uz parole poput “Za kaj nam ne daste en meter morja? – Pahor”, “Sanader imaš li uru”, “Izvini stara nisan moga…” i predvođeni svećenikom, mladencima i maškarama s maskama po slobodnom izboru, skrivajući svoj indeditet veselo ih je dočekivao oduševljeni galovački puk poželjevši da maškarano ludilo potraje barem do lokalnih izbora. Blicali su “fotići” i zujale kamere ne bi li se ovjekovječili nesvakidašnji prizori i karnevalska atmosfera u Galovcu.
Plesalo se, sviralo i feštalo sve do kasno u noć pa ako ima istine u staroj predaji da se maškaranim veseljem i ludovanjem tjeraju zle sile, onda su one u Galovcu potjerane miljama daleko.