Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kazališno vijeće jednoglasno izabralo Iris Pavić

Autor: Ivana Burica

23.02.2009. 23:00
Kazališno vijeće jednoglasno izabralo Iris Pavić

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Iznenađena sam! Hvala na lijepoj vijesti! Dosad me o mom izboru nije nitko službeno informirao, bila je reakcija Iris Pavić Tumbe koja je za odluku Kazališnog vijeća doznala upravo od nas
Kazališno vijeće jednoglasno je odlučilo – za ravnateljicu Kazališta lutaka Zadar osnivaču će biti predložena Iris Pavić Tumba, diplomirana ekonomistica i bivša propagandistica ove ustanove. Pavić Tumba dosad se nije spominjala kao favorit, pa je njen izbor i svojevrsno iznenađenje.
– Još jednom ću ponoviti da je ovaj natječaj, s obzirom na životopise i programe kandidata koji su se na njega javili, bio na visokoj razini. Bilo je izuzetno teško izabrati, odlučivale su nijanse. Nakon još jednog razmatranja životopisa i programa kandidata u užem krugu, Vijeće se jednoglasno odlučilo za Iris Pavić Tumbu, kazao je predsjednik Kazališnog vijeća Tomislav Marijan Bilosnić.
Kod Pavić Tumbe je prema Bilosnićevim riječima bila presudna njezina ekonomska struka, budući da je ustanovi potreban sposoban menedžer sa znanjima o ekonomskom gospodarenju. Za umjetnički dio vođenja Kazališta postoje i druga radna mjesta kao što je ono umjetničkog direktora, dodao je Bilosnić. Također, nije nevažno ni da je Pavić Tumba prije desetak godina u KLZ-u bila zaposlena kao propagandistica, pa je u njenu korist presudilo i što dobro poznaje ljude i prilike u Kazalištu.
– Iznenađena sam! Hvala na lijepoj vijesti! Dosad me o mom izboru nitko nije službeno informirao, bila je reakcija Iris Pavić Tumbe koja je za odluku Kazališnog vijeća doznala upravo od nas.
– Tko jednom uđe u kazalište, nastavila je Pavić Tumba, uvijek mu se želi vratiti. Prijava na ovaj natječaj za mene je bila izazov. No, ne bih htjela trčati pred rudo, dok ne dobijem službenu obavijest. Za sada ne bih davala neke šire izjave, kazala je buduća ravnateljica Kazališta lutaka Zadar čiji će izbor biti pravovaljan nakon što ga potvrdi Zadarska županija.
Iris Pavić Tumba diplomirana je ekonomstica koja nakon rada u propagandi KLZ-a krenula u privatno podutezetništvo. Rođena je 1970. godine, udana je i majka je jednog djeteta. Podsjetimo i da je u završnom izboru s Iris Pavić Tumba bilo još troje kandidata – Marko Barančić, Morana Foretić i Vedrana Valčić.