Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Korizmena akcija za Psihijatrijsku bolnicu Ugljan

Autor: Marija Ćurko

23.02.2009. 23:00
Korizmena akcija za Psihijatrijsku bolnicu Ugljan

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Prikupljena sredstva bit će namijenjena za kupnju biokemijskog analizatora, aparata za pretrage krvi za Psihijatrijsku bolnicu Ugljan
U dvorani Nadbiskupskog ordinarijata u Zadru održana je tiskovna konferencija u povodu predstavljanja ovogodišnje Korizmene akcije Zadarske nadbiskupije. Prikupljena sredstva bit će namijenjena za kupnju biokemijskog analizatora, aparata za pretrage krvi, za Psihijatrijsku bolnicu Ugljan. Akciju su predstavili mons. Ivan Mustać, generalni vikar Zadarske nadbiskupije i katedralni župnik te dr. Darko Labura, ravnatelj Psihijatrijske bolnice Ugljan.
Korizmena akcija Zadarske nadbiskupije koja uključuje brojne dobrotvore i vjernike, već duži niz godina pomaže potrebe općeg dobra za razne ustanove u nadbiskupiji, a također su bili pomognuti i Vukovar, BiH te misija u Kongu. Korizmena akcija namijenjena je osnovnim i srednjim školama, gradovima, općinama, župljanima i svim ljudima koji se svojim novčanim prilozima žele pridružiti ovoj humanitarnoj inicijativi. Nabavljeni su mnogi vrijedni aparati, prometna sredstva i pomagala za razne ustanove u nadbiskupiji. Sudjelovanjem u Korizmenoj akciji koja se održava u znaku riječi Evanđelja: “Što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste!” (Mt 25, 40), daje se svjedočanstvo kršćanske vjere i ljubavi. Prilozi se mogu uplatiti u svakom župnom uredu ili na žiro račun: Nadbiskupski ordinarijat – Zadar 2407000 – 1100041082 Poziv na broj: 02 00755877 – 536.
– Želimo uvijek da Korizmena akcija bude namijenjena jednoj ustanovi, a ne samo pojedincima. Već duži niz godina postoji potreba uključenja Korizmene akcije u potrebe Psihijatrijske bolnice Ugljan. Od Čiste srijede ulazimo na poseban način u pokoru, molitvu i milosrđe. Vjerujemo da po milostinji na jedan način primamo oproštenje grijeha, a s druge strane, milostinja je nešto na temelju čega će nam Bog stostruko uzvratiti. Ukoliko dajemo milostinju u skrovitosti, Bog će nam na bilo koji način stostruko uzvratiti, rekao je mons. Ivan Mustać.
– Unaprijed zahvaljujem svima onima koji će sudjelovanjem u Korizmenoj akciji doprinijeti da Psihijatrijska bolnica Ugljan bude dobro opremljena, a pacijenti adekvatno zbrinuti u našoj ustanovi. Ovo je sasvim sigurno vrijedna akcija za nas, buduća vrijedna donacija. U ovom korizmenom vremenu, iskazano milosrđe će doprinijeti tome da naši pacijenti neće morati ići u Opću bolnicu Zadar te će moći u našoj ustanovi izvršiti sve analize i parametre koje ovaj biokemijski analizator obavlja. U Psihijatrijskoj bolnici Ugljan imamo takav aparat koji je osamnaest godina star, a četrnaest godina se takva vrsta medicinskog sredstva ne proizvodi, tako da ne postoje niti rezervni dijelovi za njegovu obnovu. On je na granici funkcije, tako da imamo velikih problema, istaknuo je dr. Darko Labura, ravnatelj Psihijatrijske bolnice Ugljan.