Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Mimi Zadarski: More i doktor, ako obeća da će biti više u bolnici!

Autor: Irena Jurjević

23.02.2009. 23:00
Mimi Zadarski: More i doktor, ako obeća da će biti više u bolnici!

Foto: Zvonko KUCELIN



– Ustravili krizom i mi smo se prije drugih odlučili ka’ malo se stisnuti. E onda smo se odlučili odmah odreći preuzimanja vlasti. A kao da i imamo što preuzeti! Samo dugove i probleme. A to eno onome tko je to i napravio. Odrekli smo se i gradonačelnika od maškara zato što su ubrzo lokalni izbori pa vi samo demokratskim putem odlučite hoćete li gradonačelnika s maskom ili bez. More i doktor, ali ako obeća da će biti manje u politici, a više u bolnici, kazao je Mimi Zadarski
Posljednjeg dana karnevala, večer prije nego li će u ponoć stupiti Čista srijeda, a s njome i Korizma, Zadrani su po zadnji puta na ovogodišnjem karnevalu odlučili staviti maske na lice i krenuti u maškarani pohod. Ipak, ove godine, posjednje večeri volju za maškaranjem imali su ponajviše oni najmlađi, dok je onih entuzijasta u godinama ipak bio nešto manji broj.
Razlog je tome vjerojatno i skromniji karneval, no usprkost recesiji, kao glavnom navedenom razlogu, pojedinci su se potrudili i barem na trenutke tijekom večeri obojali grad. Najbolji od njih nagrađeni su večerama u trima zadarskim restoranima – “Bastion u zatvaranju”, “Niko u otvaranju”, te “Na po ure odma”, a najzanimljivije maske odabirao je žiri u sastavu: Tamara Šoletić, Nilo Karuc i Saša Bonačić. Za one voljne cupkanja i plesa organiziran je pak zabavni program u sklopu kojeg je nastupila grupa Zadrani.
Okupljenima se obratio i meštar Mimi Zadarski, pojašnjavajući zašto je ove godine organizacija ‘malo drugačija’:
– To je zato što su nas ustravili krizom i mi smo se prije drugih odlučili ka’ malo se stisnuti. E onda smo se odlučili odmah odreći preuzimanja vlasti. A kao da i imamo što preuzeti! Samo dugove i probleme. A to eno onome tko je to i napravio. Odrekli smo se i gradonačelnika od maškara zato što su ubrzo lokalni izbori pa vi samo demokratskim putem odlučite hoćete li gradonačelnika s maskom ili bez. More i doktor, ali ako obeća da će biti manje u politici, a više u bolnici, kazao je Mimi Zadarski, dodajući i to kako ni karnevalska zastava nije podignuta iz jednostavnog razloga ‘da je ne moraju niti spuštati’.
Ukratko, rezime je to ovogodišnjeg karnevala, a kakva će nas ‘recesija i kriza’ dočekati sljedeće godine, vrijeme će pokazati.