Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Procvjetali karnevalski vjesnici proljeća

Autor: Mile Marić

23.02.2009. 23:00
Procvjetali karnevalski vjesnici proljeća

Foto: Mile MARIĆ



O svom svijetu priča, bajki, proljeća i prirodnih ljepota koji ih okružuje djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama ispričala pravu malu priču koja navješćuje dolazak proljeća


Iako su bile najavljene za sudjelovanje u benkovačkim maškarama proteklog tjedna zbog snijega i velike hladnoće male maškare nisu nastupile.
No, nesudjelovanje na nastupu nije ih razočaralo, jer one su zajedno sa svojim tetama jedan mali svijet. O svom svijetu priča, bajki, proljeća i prirodnih ljepota koji ih okružuje djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama ispričala pravu malu priču koja navješćuje dolazak proljeća koje budi ljubičice, tratinčice, cvjetove, leptiriće, mrave, bubamare te cijeli biljni i životinjski svijet.
Voditeljica Davorka Mamić prije samog nastupa odabrala je stručni žiri koji su činili roditelji djece, a njihov zadatak je bio izabrati najbolju grupu, masku, izvedbu i, naravno, najbolje dijete. Uz pjesmu se predstavila skupina leptirića i mrava, a za njima vjesnici proljeća zvončići, ljubičice i tratinčice okružene bumbarima i pčelama…
 Nimalo lak zadatak za žiri, jer svi su dobri, no ipak netko treba biti prvi. Odluka je pala da je najbolja grupa “Mravi i jaslice”, najbolju masku imala je grupa “Proljeće – zvončići, ljubičice i tratinčice”, a najbolju izvedbu “Bili cvitak”, dok je najdijete bio Duje Miletić.