Vječne i neprolazne poruke

Slika korisnika admin
Autor: 
kisevic
Filip BRALA
Enes Kišević predstavio je svoju najnoviju zbirku pjesama

Nakon gostovanja u Benkovcu, u ponedjeljak navečer Enes Kišević gostovao je i u Gradskoj knjižnici Zadar. U Multimedijalnoj dvorani priređen je susret za profesore hrvatskog jezika kojem je prisustvovalo njih oko 40-ak.

Kišević je predstavio svoju najnoviju zbirku pjesama naslovljenu "Voda je mati", pritom kontekstualizirajući pjesme. Naime, svaka pjesma u zbirci posvećena je nekoj poznatoj osobi s kulturne scene.

Najnoviji Kiševićev uradak predstavila je Nada Babić, urednica zbirke, govoreći o Kiševićevom pjesništvu koje traje, kako je kazala, već 30-ak godina i ide uzlaznom putanjom. Istaknula je kako su njegove poruke vječne i neprolazne. Također je progovorila i o svom poznanstvu s pjesnikom

Uz susret s Kiševićem organizirana je i prodajna izložba Profilovih izdanja, po popularnim cijenama. Prodaja knjiga, iako je trajala kratko, bila je jako dobra, pogotovo nove Kiševićeve zbirke.

"Voda je mati" izašla je u izdanju biblioteke "Dveri riječi". Isto ime nosi i popularna dječja čitanka, a zanimljivo je kako su svi profesori koji se u radu koriste navedenom čitankom dobili najnoviju Kiševićevu zbirku na poklon.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno