Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Bunja: Dobro smo prošli uz Božju pomoć

23.02.2012. 23:00
Bunja: Dobro smo prošli uz Božju pomoć


Moj zaključak je da smo uz Božju pomoć i junačku sreću dobro prošli jer da je kod nas bilo gore vrijeme, bojim se da se Hrvatska ne bi smijala samo Nevenki Bečić, rekao je dožupan Đani Bunja


Na jučerašnjem sastanku u Domu Zadarske županije raspravljalo se o tome što se događalo u županiji u razdoblju vremenskih nepogoda te što se može napraviti bolje.
Na sastanku su sudjelovali župan Stipe Zrilić, dožupan Đani Bunja, koji je ujedno i načelnik  Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje, iz Županije još Davor Lonić i Ivka Čorić, zatim načelnici svih općinskih i gradskih stožera u županiji, Branko Smolić, pročelnik Područnog ureda Zadar Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Davorka Krnčević, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Zadarske županije, Mile Fabijan, ravnatelj Županijske uprave za ceste, Ivan Gambiraža iz PU zadarske, Bore Galac, ravnatelj zadarskog Crvenog križa, predstavnici Vodovoda, Hrvatske gorske službe spašavanja i Javne vatrogasne postrojbe Zadar i drugi.
Kako kaže Đani Bunja, u županiji je bilo problema tijekom vremenskih nepogoda, ali ekstremni uvjeti koji su vladali, na primjer, u Šibenskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, Zadarsku su, srećom, zaobišli.
– Bilo je problema s opskrbom električnom energijom na Pagu i na podvelebitskom području, s pitkom vodom u Jasenicama, zametenih zaseoka na području općine Gračac… Pet godina sam na čelu Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje i mislim da su planovi samo formalni, ali ne i funkcionalni. Zakon predviđa da stožeri funkcioniraju u zaštiti i spašavanju, a za to nisu osigurana sredstva, govori Bunja, dodajući da se pet godina stvari ne mijenjaju na bolje.
Zaključci sa sastanka su poslani i nadležnim institucijama, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje i Vladi.
– Moj zaključak je da smo uz Božju pomoć i junačku sreću dobro prošli jer da je kod nas bilo gore vrijeme, bojim se da se Hrvatska ne bi smijala samo Nevenki Bečić, rekao je Bunja, dodajući da nije optimističan, jer da novca za ova pitanja u državi trenutačno – nema.