Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

DM Zelena turneja danas u Zadru

23.02.2012. 23:00
DM Zelena turneja danas u Zadru


Danas u 13 sati ispred DM prodavaonice u Ulici knezova Šubića Bribirskih 11 stiže prvi hrvatski električni automobil koji vozi vozački tim u sastavu Marko Lasić Nered i poznati komičar Mario Petreković.
DM Zelena turneja jučer se iz Dubrovnika otisnula put Ženeve, a jedina energija koju će električni automobil XD Concept kompanije DOK_ING XD koristiti na putu dugom 1.415 kilometara do jednog od najposjećenijih svjetskih sajmova automobila jest ona iz običnog priključka na struju kakav postoji u svim domaćinstvima.
DM Zelena turneja na svom će putu do Ženeve poruke o ekološkoj odgovornosti, kao zdravom načinu života, promovirati u gradovima u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj.
Na dočeku DM Zelene turneje posjetitelje će zabavljati mažoretkinje i limena glazba, a pripadnice zadarskih sportskih klubova i učenici četiriju zadarskih osnovnih škola otpratit će DM vozački tim na put dugačak 1.415 kilometara, do jednog od najposjećenijih svjetskih sajmova automobila, onoga u Ženevi. Predstavnik Grada Zadra i Predstavnik TZ Zadar pridružit će se slavlju ispred crkve Sv. Donata te na taj način podržati ovu ekološki odgovornu inicijativu kojom DM želi potaknuti svoje kupce na ekološki odgovornu kupnju te ukazati na manjak infrastrukture potrebne za punjenje električnih vozila u Hrvatskoj.