Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Društvene igre ujedinile umirovljenike triju domova

23.02.2012. 23:00
Društvene igre ujedinile umirovljenike triju domova


Ovo je vrlo dobro za naše korisnike. Ovakvih događanja imamo unutar ustanove, ali ovo je ipak drugačije i jako pozitivno jer se druže s novim ljudima i puno im znači izlazak iz ustanove, kazala je Jelena Milin


“Čovječe, ne ljuti se!”, briškula i šah društvene su igre u kojima su se jučer okušali umirovljenici u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u sklopu programa za mjesec veljaču koji je posvećen toj dobnoj skupini.
Jučer je svoje snage odmjeravalo ukupno tridesetak natjecatelja iz triju domova – Doma za starije i nemoćne osobe Zadar, Doma za psihički bolesne odrasle osobe Zemunik i Doma za odrasle osobe sv. Frane Zadar. Naravno, nisu izostale niti simbolične nagrade za bolju motivaciju, a cijelu inicijativu umirovljenici su i više nego dobro primili.
– Ovo je vrlo dobro za naše korisnike. Ovakvih događanja imamo unutar ustanove, ali ovo je ipak drugačije i jako pozitivno jer se druže s novim ljudima i puno im znači izlazak iz ustanove, kazala je socijalna radnica Jelena Milin iz Doma za starije i nemoćne osobe Zadar. Kako korisnici tog doma i sami imaju svoja slična okupljanja unutar ustanove, na jučerašnje natjecanje su došli i više nego spremni.
– Oni igraju i šah, i briškulu i “Čovječe, ne ljuti se!” Imamo često i posjete iz drugih ustanova te dobru suradnju s Klasičnom gimnazijom i Gradskom knjižnicom Zadar. Upravo su naši korisnici ovdje u knjižnici na tečaju “Osnove rada na računalu” i oduševljeni su. Svaki dan u Dom dođu s novim idejama, o kupnji računala i slično, prepričava Milin.
Društvene igre unutar svoje institucije imaju i korisnici Doma sveti Frane, a ovako šaroliko društvo nije nova kombinacija, doznajemo od njihova osoblja, budući da su njihovi korisnici na druženja dolazili u Dom u Zemuniku kao i u Dom pored Sfinge:
– Društvene igre se igraju svakog dana, a i na okupljanja se umirovljenici javljaju sami tako da se i ovdje danas mogu vidjeti oni koji u društvenim igrama uistinu i uživaju, pojasnila je medicinska sestra Sendi Bičić.