Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Grad Pag ulaže više od 400 tisuća kuna u novi automobil

23.02.2012. 23:00
Grad Pag ulaže više od 400 tisuća kuna u novi automobil


Prema specifikacijama automobila naslućuje se kako bi to ponovno mogao biti audi


Grad Pag raspisao je natječaj za kupnju novog automobila, a za njega će izdvojiti više od 400 tisuća kuna. To ne smije biti bilo kakav automobil, tako da je u tehničkim specifikacijama navedeno da traže automobil za koji će dati nešto više od 384 tisuće kuna, bez PDV-a, ne smije biti stariji od 2011. godine i da nije prešao više od 20 tisuća kilometara. Isto tako automobil mora imati dizelski quattro motor od 2800 do 3000 kubičnih centimetara, snagu od 140 do 150 kW te kombinirani mjenjač, a prema pravilima javne nabave napisane su i posebne dimenzije koje automobil mora zadovoljavati.
Natječaj je prije nekoliko dana objavljen u Narodnim novinama, a gradonačelnik Ante Fabijanić Njekulin u kupnji skupog automobila u ovo recesijsko vrijeme ne vidi ništa sporno. Čak nam je nekoliko puta naglasio kako se radi o kupnji – polovnog automobila.
– Raspisali smo natječaj za prodaju polovnog i kupnju polovnog automobila. Imamo stari audi već sedam ili osam godina. Stari automobil je prešao 450 tisuća kilometara i da vam pravo kažem – troši ulje. Njega ćemo prodati, a za novi nemamo novca, pa ga kupujemo na operativni leasing koji ćemo isplatiti u pet godina, govori Fabijanić Njekulin.
Prema specifikacijama automobila naslućuje se kako bi to ponovno mogao biti audi, no gradonačelnik kategorički odbija mogućnost da se već zna koji će automobil kupiti.
– Ne radi se o audiju. Ne znamo još koji ćemo automobil uzeti, niti kolika će biti njegova cijena. Kada dobijemo ponude odlučit ćemo koji automobil ćemo uzeti, kaže Fabijanić Njekulin, dodajući kako je i on dobio informacije da za automobil planiraju izdvojiti 700 tisuća kuna, no da to nije istina.
Kazao nam je i da su sredstva za kupnju izdvojena u proračunu te da je raspisan natječaj za prodaju starog automobila za koji traže 52 tisuće kuna, a neki kupci su se navodno već javili.
Mnogi distributeri automobila žale se kako su natječaji, nevezano za ovaj, usko specificirani te da u njima nema fleksibilnosti. Ipak, zna se ono glavno, a to je – tko će platiti krajnji račun.