Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Lokomotiva na Dinamov pogon, Kramarić zabio dva i asistirao

23.02.2012. 23:00
Lokomotiva na Dinamov pogon, Kramarić zabio dva i asistirao


Debitantski nastup Tomislava Ivkovića na klupi Lokomotive prošao je po scenariju koji suparniku nije pružio previše šanse za uspjeh. No, nitko ne može osporiti činjenicu da najveću krivnju za takav rasplet snose gosti iz Donatova grada.
Vodeći gol predstavljao je združeni napor dvojice mladih napadača koji su prošlu jesen proveli u Dinamovom dresu. Andrej Kramarić probio se po lijevom boku i uputio sasvim solidan centaršut u srce kaznenog prostora, a tamo se najbolje snašao Mario Šitum, glavom usmjerivši loptu u nebranjeni dio mreže – 1:0.
Dodatni problem za goste stigao je u 28. minuti, kada je si Antonio Mršić priskrbio raniji odlazak u svlačionicu. U jednom skoku zadarski fantasista je pogodio Arijana Ademija laktom u glavu, a to je glavnom djelitelju pravde Damiru Batiniću iz bio dovoljno jak razlog da mu pokaže izravni crveni karton.
Do kraja prvog dijela još je jednom zaprijetio Kramarić (35. minuta), a u 39. minuti Antolić je imao čistu priliku, no vratar Zadrana Gluić zaustavio je loptu nakon njegova udarca s desetak metara. Iako je imao igrača više, Ivković, začudo, ništa nije mijenjao ni igrački, a ni u rasporedu svoje momčadi sve do 65. minute, pa je Zadar dobro parirao domaćinu.
Zadrani su u drugom dijelu pokušali pronaći formulu za čupanje boda, no sve njihove nade su ugašene u 72. minuti. Udarac iz kuta izveo je Domagoj Antolić, a Jure Jerbić je promašio loptu i omogućio Kramariću poentiranje sa tri metra – 2:0.  Točka na “i” pala je u 85. minuti kada je Kramarić na centaršut Marka Pjace petom prevario Tomu Gluića i zatresao mrežu – 3:0.
Bila je ovo prva utakmica nakon 82 dana pauze u hrvatskom prvenstvu. Trebala se igrati i utakmica između Varaždina i Rijeke, no nije odigrana zbog suspenzije Varaždinaca zbog nepodmirenih dugovanja bivšim igračima i NK Čakovcu. Preostala dva hrvatska prvoligaša kojima je zbog suspenzije prijetilo neigranje u 19. kolu, Karlovac i Šibenik, uspjeli su se nagoditi sa svojim vjerovnicima pa će odigrati svoje utakmice.


LOKOMOTIVA – ZADAR 3:0


ZAGREB – Stadion Maksimir. Gledatelja: 200. Sudac: Damir Batinić (Osijek) 6,5. Strijelci 1:0 Šitum (3′), 2:0 Kramarić (72′), 3:0 Kramarić (85′). Žuti karton: Ademi, Komorski, Jurić (Lokomotiva), Prahić, Mršić
LOKOMOTIVA: Picak -, Boras 6, Puljić 6,5, Komorski 6,5, Mesarić 6,5,Ademi 7, Brozović 6,5, Šitum 7, Antolić 7 (od 78′ Tomšić -), Kramarić 8 (od 87′ Horvat -), Jurić 6,5 (od 65′ Pjaca -)
ZADAR: Gluić 6,5, Jonjić 5,5, Jerbić 5
Fuštar 5,5, Gržan 5, Begonja 5,5, Surać 5,5 (od 61′ Ćurjurić) -, Prahić 5 (od 61′ Banović -), Vasilj 5,5, Mršić 5, Tokić 5 (od 68′ Ivančić -).




Izjavili su


Dalibor Zebić, trener Zadra
 – Pobjeda Lokomotive je zaslužena, a mi smo sami sebe minirali na početku utakmice kada smo primili brzi gol. Pored toga, u 28. minuti smo suparniku olakšali posao. Vidjeli smo da nismo ni dobri, ni pravi. Realno, Lokomotiva nas je dobila bez da je morala ubaciti u najveću brzinu. Sada se moramo se što prije vratiti u ritam i uhvatiti pravu formu. Što se tiče crvenog kartona, samo mogu reći da se radi o Mršićevoj nesmostrenosti. Ne može biti drugo kada potekne krv, a nije bilo udarca glavom o glavu.
Tomislav Ivković, trener Lokomotive
 – Prije svega, moram čestitati svojim igračima na ostvarenoj pobjedi. Smatram da smo bili dosta kvalitetni za porvo kolo nastavka prvenstva. Nije nam bilo lako, jer Zadar je kompaktna momčad koja zna dobro zatvoriti prostor. Prvi gol nas je podigao, ali i sputao. U drugom dijelu smo kroz igru došli do onoga što smo htjeli. Kontrolirali smo utakmicu, svi naši igrači su kroz kolektiv došli do izražaja. Bez obzira na našu premoć, nismo težili egzibiciji nego smo bili ozbiljni cijelo vrijeme.