Uživanje kod Minje

Slika korisnika admin
Autor: 

Izletnička gostionica Anita u obrovačkom Zatonu, glavna je postaja za uživanje u prekrasnim arkadijskim krajobrazima Velebita i rijeke Zrmanje.

Na čelu obiteljskog gospodarstva nalaze se Anić Mile-Minja (62) i žena Marija (54), s troje djece: Hrvoje (31), Anita (36), Sandra (24). Diče se s petero unuka i 14 zaposlenih radnika.

Obitelj Anića je posao nekadašnje gostionice narodne prehrane seoskih jela iz Kruševa, uspješno prenijela u Zaton, postavši kultno mjesto dobrog jela, pića i zabave.

U poslu su se održali, prije svega zahvaljujući čarobnoj pripremi hrane i čudesnim okusima namirnica domaćeg podrijetla.

Ponajviše zbog glasovite bukovačke janjetine od ovce pramenke.

Zatim hrvatske šarene koze i jela, šare kozlice na lešo.

Zbog neponovljivog slatkog svinjećeg odreska koji se topi u ustima, iz vlastitog uzgoja svinja domaćih pasmina u slobodnom otvorenom držanju .

Kušam čudesni kruh ispod peke, proizveden od žita iz krškog kamenjara uz dodatak prosa.

Krumpir i sočivice iz velebitskih vrtača. Vino iz vlastitog podruma od ravnokotarskog grožđa.

Slasna divljač u poludivljem držanju iz vlastitog uzgajališta.

Sva jela spravljena su na starinski način u posebnim lopižima, punjeni nadjevima domaćeg povrća s dodatkom velebitskih začinskih trava.

Poseban užitak za mene na kraju jela je kiselo mlijeko i posna basa, proizvedena od kozjeg i ovčjeg podvelebitskog mlijeka u radionici gospodarice Marije.

Gostionica, za opuštanje nakon jela, posjeduje i zabavni zoološki park s većim brojem životinja velebitske faune i životinjskog carstva egzotičnih vrsta.

Marljivi Anići, isključivo svojim znanjem, od nekadašnje krajputaške gostionice, uzevši ono najbolje, stvorili su suvremenu oazu jedinstvene ugostiteljske ponude, u prekrasnom ambijentu obogaćenom dodatnim sadržajima. Tijelu i duši za odmor i uživanje.

Vaš Bage

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno