Najbolji "petrićevci" i Biograđani

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Gimnazija Jurja Barakovića godinama je domaćin županijskog natjecanja iz matematike

Na Županijskom natjecanju iz matematike održanom u Gimnaziji Jurja Barakovića u utorak, sudjelovao je 41 učenik od prvog do četvrtog razreda iz srednjih škola u županiji, od čega 12 učenika iz škole domaćina.

Matematička gimnazija na glasu

U A kategoriji, od učenika prvih razreda prva tri mjesta pripala su učenicima Gimnazije Franje Petrića. Prvo mjesto osvojio je Marin Varivoda, druga je bila Marta Knežević, a treća Dora Šokota. Od učenika drugih razreda prvo mjesto pripalo je Andriji Miočiću, Gimnazija F. Petrića, druga je bila Karla Miletić iz iste gimnazije, a treći Tomislav Klarica, također iz Gimnazije F. Petrića. Od trećih razreda, prvo mjesto pripalo je Karlu Basiolu, Gimnazija F. Petrića, druga je bila Margarita Grašo, Gimnazija J. Barakovića, a treća Lara Zorić, Gimnazija F. Petrića. Od maturanata prvo mjesto pripalo je Danielu Paleki, Gimnazija F. Petrića, drugi je bio Mihovil Stručić, Gimnazija F. Petrića, a treća Kristina Jurin, Gimnazija F. Petrića.

U B kategoriji Županijskog natjecanja iz matematike, od učenika prvih razreda prvi je bio Andrija Vidaković, SŠ Biograd, drugi je Kristijan Košta, Klasična gimnazija Ivana Pavla II., a treća Gloria Bojo, Gimnazija J. Barakovića.

Od drugih razreda prvo mjesto pripalo je Antoniju Temmelu, SŠ Biograd, drugi je Roko Ivičić, Gimnazija J. Barakovića, a treća Sara Smolić, Gimnazija J. Barakovića.

Od učenika trećih razreda najbolja je bila Magdalena Ivanko, Klasična gimnazija Ivana Pavla II., druga je Donata Jurić, Klasična gimnazija Ivana Pavla II., a treći Šime Kožul, Gimnazija J. Barakovića. Od maturanata prvo mjesto pripalo je Matei Pešić, SŠ Biograd, a drugi je bio Niko Škifić, Gimnazija V. Nazora.

A i B kategorija

Gimnazija Jurja Barakovića godinama je domaćin županijskog natjecanja iz matematike i hrvatskog jezika, predmeta za koje ravnatelj Ranko Artuković ističe kako su i glavni na državnoj maturi.

- Natjecanja ne smiju biti demotivirajuća za učenike, a ponekad se dogodi da budu tako teški zadaci kao da traže novog Einsteina, u šali će ravnatelj, dodavši kako nije lako biti član povjerenstva za ovo natjecanje, kao i za natjecanja iz fizike i kemije. A ove godine u povjernstvu je bilo osam članova.

Helena Šimičević Mandac, predsjednica povjerenstva pojašnjava kako se natjecanje održava u dvije kategorije.

- U A kategoriji sudjeluju učenici koji pohađaju matematičke gimnazije, a u B kategoriji učenici iz ostalih škola. Na državno natjecanje idu prva 22 učenika iz A kategorije i 18 njih iz B kategorije, kazala je Šimičević Mandac.

Zadaci na Županijskom natjecanju iz matematike pišu se tri sunčana sata, A kategorija ima pet, dok B kategorija ima sedam zadataka.

Dodaje kako je natjecanje iz matematike, uz geografiju, najmasovnije u osnovnim školama, dok zanimanje drastično opada u srednjim školama.

Najbolji u državi odmjerit će snage od 4. do 6. travnja na Državnom natjecanju iz matematike koje će se održati u Primoštenu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno