Veleposlanik Priputen najavio i sveučilišnu suradnju

Slika korisnika admin
Autor: 
Veleposlanika i njegovu zamjenicu primio je župan Stipe Zrilić sa suradnicima

U nastupnom posjetu Zadarskoj županiji jučer je boravio veleposlanik Republike Slovačke u Republici Hrvatskoj Nj.E. Juraj Priputen u čijoj je pratnji bila i njegova zamjenica Hana Kováčova.

Veleposlanika i njegovu zamjenicu primio je župan Stipe Zrilić sa suradnicimakoji je goste upoznao s pozitivnim gospodarskim kretanjima u Zadarskoj županiji te rastom broja zaposlenih u proteklih godinu dana. Župan je također naglasio kako je Zadarska županija u zadnjih 15-ak godina imala najbrže rastući BDP po stanovniku te ga upoznao s mogućnostima ulaganja u turistički, metaloprerađivački i energetski sektor. Istaknuo je i činjenicu da Zadarska županija ima potpisan sporazum o međunarodnoj regionalnoj suradnji s Trnavskim samoupravnim krajem u Slovačkoj te da bi tu suradnju trebalo intenzivirati.

Zahvalivši na prijemu veleposlanik Priputen naglasio je kako nekoliko slovačkih gradova već ima uspostavljenu kulturnu suradnju s Ninom, Tkonom i Benkovcem te da postoji namjera uspostave suradnje između Sveučilišta iz Banske Bistrice sa Sveučilištem u Zadru. Veleposlanik je naglasio kako slovački konzulat već dvije godine tijekom ljeta ima privremeni ured u Zadru što je dobro zbog turista koji dolaze na naše područje. Također je pohvalio aktivnosti češko-slovačko-hrvatske udruge Oko Jadrana koja djeluje u Zadru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno