Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Bura se smiruje, sve nadležne službe i dalje u pripravnosti

24.02.2019. 14:06
Bura se smiruje, sve nadležne službe i dalje u pripravnosti


Intenzitet bure je smanjen pa je i stanje na terenu povoljnije, ali sve nadležne službe policije, civilne zaštite i vatrogastva i dalje su u stanju pripravnosti, izvijestili su iz Centra 112.
U Policijskoj upravi šibensko-kninskoj na području Vodice – Tribunj požar je još uvijek aktivan, ali je pod kontrolom. Također i požar kod Sedromića je još uvijek aktivan, ali bez opasnosti po stanovnike i imovinu.
Požar na potezu Golubič – Plavno koji je na nepristupačnom prostoru vatrogasci će ugasiti u jutarnjim satima.
S obzirom na udare bure koji su noćas bili manjeg intenziteta, na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske noć je protekla mirno. Dojavljeno je nekoliko manjih požara koji su ubrzo lokalizirani. 
Brza cesta Split-Solin jutros od 5 sati otvorena je za II skupinu vozila.
Osim povremenih nestanaka električne energije na otocima i zaleđu, na području Policijske uprave zadarske nije bilo značajnijih događaja, a autocesta A1 otvorena je za sav promet.
Na području Policijske uprave tijekom noći vatrogasne službe nadzirale su tri požara: Konavli- Kuna, Čilipi i Mljet dok su ostali požari ugašeni.
Most dr. Franje Tuđmana i dalje je zatvoren za I. skupinu vozila.
Zbog smirivanja bure situacija na terenu danas će biti biti povoljnija, Ipak, nadležne službe policije, civilne zaštite i vatrogastva i dalje su u stanju pripravnosti kako bi pravovremeno reagirale na sve dojavljene i uočene događaje i time osigurali povoljno stanje sigurnosti, navode iz Centra 112.