Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

HAK Otvorena autocesta A1, A6 samo za osobna vozila

24.02.2019. 09:18
HAK Otvorena autocesta A1, A6 samo za osobna vozila


Za sav promet otvorene su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče, DC27 Gračac-Zaton Obrovački, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, DC1 Karlovac-Korenica-Gračac-Knin, DC3 kroz Gorski kotar, Paški i Krčki most, dok je samo za osobna vozila otvorena autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, izvijestili su u nedjelju ujutro iz Hrvatskog auto-kluba (HAK)
Na brzoj cesti DC1 Solin-Klis, Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te na mostu dr. Franje Tuđmana kod Dubrovnika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).
Na dionici autoceste A1 između južnog portala tunela Sv. Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog jakog vjetra. 
Na državnoj cesti DC58 Šibenik-Trogir u mjestu Boraja vozi se jednim trakom otežano zbog nagnutih električnih stupova.
Na autocesti A1 između čvora Šibenik i Skradin u smjeru Zagreba vozi se preticajnim trakom zbog opasnosti od naleta vozila na oštećenu prometnu signalizaciju. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h
na autocesti A3 kraj graničnog prijelaza Bajakovo, kolona teretnih vozila duga oko dva kilometra pa iz HAK-a vozače mole za strpljenje.
Danas do 18 sati zatvorena je riječka obilaznica između čvorova Orehovica i Škurinje u smjeru Rupe, zbog radova.
Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su: katamaranske linije: Vis-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, trajektna linija: Ubli-Vela Luka-Split.
Na graničnim prijelazima Stara Gradiška (Bosanska Gradiška), Slavonski Brod (Bosanski Brod) i Maljevac (Velika Kladuša) na ulaz u Hrvatsku čeka se 10 minuta. Teretna vozila na prijelazu Bajakov/Batrovci čekaju dva sata, a na prijelazu Tovarnik/Šid jedan sat.