Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

POSLJEDICE ORKANSKE BURE Pomozite u čišćenju i saniranju Zadarskog azila! Grdović najavio uplatu dijela prihoda s koncerta na Višnjiku te pozvao sve prijatelje da pomognu

24.02.2019. 15:04
POSLJEDICE ORKANSKE BURE Pomozite u čišćenju i saniranju Zadarskog azila! Grdović najavio uplatu dijela prihoda s koncerta na Višnjiku te pozvao sve prijatelje da pomognu


Orkanska bura koja je još jednom poharala Zadarsku županiju u noći s petka na subotu još jednom je nanijela veliku štetu u Zadarskom azilu za napuštene životinje smještenom na Žmirićima.
Snažni udari bure lomili su stare borove podno kojih je azil smješten, rušili ograde, bokseve, pseće kućice te napravili veliku štetu i nered. Srećom, neudomljeni dlakavci ostali su neozlijeđeni, samo su pretrpjeli veliki strah dok je oko njih fijukalo, nosilo sve pred sobom, lomilo i prevrtalo.
Stoga su odmah sutradan u Zadarskom azilu apelirali na humane sugrađane da pruže ruku u raščišćavanju, popravljanju, pilanju te uklanjanju porušenih stabala. Osim jučerašnjeg dana isti apel su ponovili i za današnji dan, upućujući riječi zahvale svima koji su se odazvali.
– Posla ima jos puno, od grabljanja, popravljanja do piljenja palih stabala uz sav standardan posao oko pasa. Od 9 pa na dalje kad god možete pa ako možete i samo na pola sata, jako puno bi značilo psima kojima je azil trenutno jedini dom, istaknuto je na Facebook stranici Zadarskog azila.
Ujedno su naglasili kako regularnih posjeta te šetnji pasa nema dok se cijeli prostor ne sredi i uredi.
Ovaj apel još jednom je dirnuo i srce zadarskog pjevača Mladena Grdovića koji je upravo dio prihoda sa svog nedavnog koncerta održanog na Višnjiku povodom 40 godina glazbene karijere namijenio Zadarskom azilu te najavio kako će zatražiti od organizatora svog koncerta, tvrtki Leon trade i Lupo Music da novac Udruzi za zaštitu životinja koja skrbi o psima u azilu s obzirom na ovu situaciju isplate sutra.
Grdović je ujedno pozvao i sve svoje prijatelje i poznanike da pomognu koliko mogu napuštenim životinjama kojima je Zadarski azil jedini dom.