Mlađi brat moje žene je mason, Iva i Marina su obitelj Kremenko, a voze na ulje iz lože

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika martinazd
Evo kako su slobodni zidari preuzeli otok Vir iz ruku Maškarane Republike
Autor: 
Vozimo na noge, a kada se umorimo idemo na lož ulje - kazale su Viranke

Nedjelja je bila slobodan dan za skandale na Virskim maškarama, jer su po običaju maškarane skupine cijeli dan obilazile stara virska naselja, ali intrigantnih detalja s veselog druženja ipak nije nedostajalo. Suprotno svim očekivanjima, najnagrađivanija osoba na Virskim maškarama Vojna Kapović ipak nije dobila još jednu nagradu za najbolju pojedinačnu ili skupnu masku, što maškarani kuloari dovode u vezu s izostankom kraljice Elizabete i njezinih dvorjana na nedjeljnom eventu. Osuđen na vlastitu odluku, meštar Branko je narušio zadani protokol i nagradu za najbolju pojedinačnu masku dodijelio paru iz Međimurja. Kako su Josip i Marica, spomenuti par prijatelja iz Međimurja, dobili nagradu za pojedinačnu masku teško je objasniti, ali kuloari Virskih maškara svjedoče kako je uoči glasovanja stigla ceduljica s imenima iz župnog ureda. Virski župnik don Jure ljubazno je zamolio žiri da barem u jednom slučaju kršćanski udijeli nagradu nekomu bliskom oltaru pa je preporučio mladi par iz Međimurja. Kako su se upoznali na satovima duhovne obnove, tako su se Josip i Marica maškarali u svećenika i časnu sestru, što nije neuobičajeno na otoku koji promiče vrijednosti nataliteta, ali su Međimurci nevjerojatnom kompjutorskom tehnologijom animirali svoje mlade likove u umirovljenike koji žive na otoku. Predsjednik vijeća Rajko dao je zeleno svjetlo za ovaj prijedlog, odnosno molbu župnika, kako bi u teškim liberalnim vremenima politički uravnotežio odnos snaga na otoku.

Žestice i smokve

- Na Boboviku imam kuću već 25 godina, a posljednje tri godine stalno živim na Viru. Lijepo mi je, uživam na maškarama u starim danima - kazao je Josip. Marica je otok odabrala za svoju životnu destinaciju prije dvije godine, a s Josipom se, kaže, druži čisto platonski.
- Mi smo prijatelji i volimo dolaziti na Virske maškare - potvrdila je Marica kako nema nedoličnosti u njihovom druženju. Možda im je zato meštar Branko dao bocu žestice za opuštanje i smokve u kolutu, jer simbolika ovog mediteranskog voća najbolje se očituje u naslovu jednog časopisa i mrežne stranice sumnjivog sadržaja. I dok je don Jure iskazao zadovoljstvo izborom najbolje pojedinačne maske, mora da mu nije bilo milo kada su nagradu za najbolju skupnu nagradu dobile dvije neudane Viranke – Iva i Marina. Iako je lako u ovom slučaju shvatiti zabrinutost dobrog virskog pastira, nitko ne može poreći kako su Marina kao radnik iz kamenoloma Fred i Iva, njegova žena i kućanica Wilma, naprosto bile fantastične. Uprizorenje virskog Kremenka (Flintstones) Iva i Marina radile su mjesec dana šivajući kostime, dok je Marinin brat Dalimir sklepao njihovo vozilo za petnaestak dana. Dobile su bačvu Heinekena koju su, za razliku od Vojne, odmah podijelile okupljenoj svjetini.

Zidari svuda

- Vozimo na noge, a kada se umorimo idemo na lož ulje - kazale su Viranke. Sada je sve postalo jasno: zašto je don Jure zabrinut za budućnost otoka i zašto je nagrada za masovnu masku pripala Virankama! Iva i Marina idu na ulje iz lože, rade kao zidari u kamenolomu, dok su godinu ranije bile kostimirane kao veliki majstori Pat i Mat iz animiranog serijala A je to! Upravo u tom trenutku iluminacije, priđe mi u polumraku neki mladić nalik ženinom najmlađem bratu, neoženjenom povratniku iz Rijeke, namjesti megafon i obznani: Znaš, ja sam mason! Preplavi me studen dok se mislim: Mlađi brat moje žene je mason, a i stariji brat moje žene zida kuću! Pa i ja upravo podižem kamen na staroj loži, pardon kući!
Događaj je organizirala destinacijska kompanija Vir turizam, platila je Općina Vir, pomogli su Vir održavanje i Čisti otok, dok je, srećom, na mjestu događaja uvijek bila Vir zaštita. Toto je nadahnuto vodio nedjeljni event, a svirao je Zaratino. Eto tako je bilo

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno