Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Za sve nedaće u Privlaci glavom platio Krnje Repetitor

25.02.2020. 18:45


Šime Begonja, meštar od maškara, primio je ključeve od Nikice Begonje, predsjednika Općinskog vijeća, što je bio znak kako je maškarana svita od subote preuzela vlast u Općini Privlaka koja će potrajati do kasno u noć pokladnog utorka kad će s kampanela Male Gospe odzvoniti ponoć i započeti Korizma.
Maškaranu povorku su mještani (Cankini, Sebačevo, Mletak, Glavance, Buviće, Begonjiće, Šangiće, Selo) dočekivali i nudili vinom, fritulama, bubicama i suhomesnatim proizvodima te zasipali bombonima čemu su se djeca posebno radovala.
Maškare su održane pod pokroviteljstvom Općine Privlaka, a u organizaciji Udruge Šijavoga, Turističke zajednice i Dječjeg vrtića Sabunić te suorganizatora Osnovne škole Privlaka.
Članovi Šijavoga za male i velike maškare pripremili su obilje hrane. Za svu djecu hot dogove i tetrapak sokove, sve po domaću. Odrasle maškare su pod šatorom na Popovoj vlaki uz tradicionalni fažol i kobasice te živu, vrhunsku glazbu grupe Vista iz Zadra, uživale do tko zna do kada.
Posebno su bile maštovite i brojne grupne maske. A pod vodstvom animatorica iz udruge Blue moon koje su kroz igru, ples, face painting, izradu balona, održavale interes i veselo raspoloženje kod djece do samog kraja programa
U izboru najboljih maski, što nije bilo nimalo lako, najbolje dječje maske su: Pantomimičari, nagrada ulaznice za Fun park Biograd; Svatovi, ulaznice za kino Cinestar, Havajke, ulaznice za muzej iluzija, WC, nagrada poklon bon od Dechatlona i putovanje na Kornate. Za utješnu nagradu dodijeljene su figure od balona i šarene lizalice.
Kod odraslih maškara nagrade su prigrlili: Josipa Lisac, A je To i Klaunovi, a nagrađeni su i ostale maškarane grupe: Guns and Roses, Zadarska nadbiskupija, Divlje mačke. Sve nagrađene maske darivane su domaćim delicijama: paški sir, buđola, kulen, žesticama od viskija do jaegera.
I na kraju završetak maškara ne bi bio bez paljenja Krnje iliti Krnevala po starinski. Dječjeg Krnju sudili su za sve nevolje i nerede koje je stvorio tijekom godine, za bolesti, a posebno za gripu, za svađu, ružne riječi, za padove i lomove, a veliki je prošao još i gore i optužen je za puno veće prekršaje, a najveći što je Privlaka dobila još jedan repetitor jer tri su premalo.
Uz opće odobravanje svih nazočnih Krnjo Repetitor je proglašen krivim s kaznom paljenja – od vrha do dna.