Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

»Ja imam lutku u ormaru«

24.02.2021. 10:28


U četvrtak u 20 h u Kazalištu lutaka Zadar, u okviru Večernje scene, Zadrani će imati priliku pogledati monodramu »Ja imam lutku u ormaru«, argentinske spisateljice Maríje Inés Falconi u produkciji Tigar teatra iz Zagreba.
Riječ je o suvremenom tekstu koji pokušava govoriti o odrastanju i traumi s kojom se nose oni koji su na bilo koji način drugačiji, ali i o važnosti konteksta, obitelji i prijateljstva u takvoj situaciji.
Valja naglasiti kako tekst o tome progovara s vremenskim odmakom od opisanih zbivanja dok se ista ne spoje u jednu točku sa sadašnjošću. S takvim vremenskim odmakom, kroz ponovno proživljavanje traume, ali i rekapitulaciju događanja, tekst pruža mogućnost sagledavanja šire slike priče, odnosno tema odrastanja, obitelji i prijateljstva jer ih se, lociravši ih i tekstualno u prostoru kazališta, nanovo proživljava i propitkuje.
Držeći se te postavke teksta, i gradeći na njoj, predstava ne inzistira na donošenju zaključaka o danim temama, već uranja u njih i poziva gledatelja da bude svjedok i sudionik na Julianovom putovanju, putu oslobođenja.
Autorica dramskog teksta je María Inés Falconi, redateljica Vjera Vidov, dok je dramaturg Filip Jurjević. Ulogu tumači Domagoj Mrkonjić, a za prijevod je zaslužna Maja Galović, za prilagodbu na hrvatski Kristina Sajbert.
Cijena ulaznice je 40,00 kuna, za studente i umirovljenike 20,00 kuna.
 


O predstavi
SCENOGRAFIJA I KOSTIMOGRAFIJA: Autorski tim
IZBOR GLAZBE: Domagoj Mrkonjić (Heroin and Your Veins »I feel nothing«)
OBLIKOVANJE VIDEO PROJEKCIJA: Leo Vukelić, Domagoj Mrkonjić
TRAJANJE: 50 minuta