Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Mičić: Kontakt Zadra s Borik-Puntamikom nije postojao

Autor:

23.03.2009. 23:00
Mičić: Kontakt Zadra s Borik-Puntamikom nije postojao

Foto: Adam VIDAS



Nikakvi kontakti između ova dva kluba nisu uspostavljeni, nego je jedino uspostavljen osobni kontakt između trenera Zadra Zmage Sagadina i Tihomira Bujana – kazao je Mičić


U vezi sa svim događanjima u Borik-Puntamici, koja je iznenada ostala bez trenera Tihomira Bujana, u jeku borbe za ostanak održana je konferencija za novinare na kojoj su pred predstavnike medija izašli predsjednik kluba Zdenko Mičić, sportski direktor Pero Perić i novi trener Neven Plantak.
– S obzirom na ova događanja oko prelaska Tihomira Bujana u Zadar i cjelokupne situacije nakon neugodnog domaćeg poraza od Alkara, osjećali smo se dužni razjasniti neke dezinformacije koje su se pojavile u nekim tiskovinama. Naime, dogodila se jedna čudna situacija koju mi nismo mogli kontrolirati. Ne postoji nikakva informacija da je Uprava KK Zadar informirala nas u svezi s prelaskom Tihomira Bujana iz Borik-Puntamike u Zadar. Naša trenutačna situacija, to što smo nakon poraza od Alkara ugrozili prvoligaški ostanak, sigurno nije bila pogodna da si dopustimo promjene na klupi. Pogotovo uzimajući u obzir da nam zgusnuti raspored Lige za ostanak i ne dopušta da ulazimo u neke radikalne promjene. U tom kontekstu moram ponoviti da nikakvi kontakti između ova dva kluba nisu uspostavljeni, nego je jedino uspostavljen osobni kontakt između trenera Zadra Zmage Sagadina i Tihomira Bujana. Njih dvojica su postigli nekakav dogovor za koji mi ne znamo i mi smo se našli u situaciji da smo ostali bez prvog trenera u nezgodno vrijeme, što po meni nije bilo korektno, a pogotovo prema igračima. Bez obzira na sve, mi želimo sreću i Tihomiru Bujanu i KK Zadru u njihovim nastojanjima, međutim, ponavljam da zbog situacije u kojoj se nalazimo taj potez nije bio korektan. Što se tiče Borik-Puntamike, mi ne smatramo da se nalazimo u nekoj krizi iako moram napomenuti da nismo naročito zadovoljni igrom i kvalitetom košarke koju trenutačno pruža momčad koja je iskusna i već četvrtu godinu je sudionik A-1 lige. Rezultatom nismo zadovoljni koliko igrom, što i dokazuje slab odaziv publike ove sezone na našim utakmicama i mislimo da ova momčad može i treba kvalitetnije prezentirati zadarsku košarku. Sigurno da je došlo do izvjesnog zasićenja između dosadašnjeg trenera Bujana i samih igrača i u tom kontekstu možda i nije toliko loše što se dogodila ova iznenadna promjena na našoj klupi – kazao je Mičić i nastavio:
– Naš novi trener Neven Plantak već godinu dana uspješno vodi juniore koji su stigli nadomak polufinala prvenstva Hrvatske i on se, kao zaposlenik kluba i odličan poznavatelj situacije u klubu, nameće kao odlično rješenje za nastavak sezone. Mislimo da će igrači koji su očito u psihološkoj blokadi odlično prihvatiti novog trenera i da će se stvari početi odvijati u smjeru osiguranja ostanka u A-1 ligi. U kontekstu osiguranja ostanka u ligi smatramo da će nam iz sljedećih osam utakmica biti dostatne tri ili četiri pobjede kako bismo ostvarili naš naum. Nadamo se da ćemo uz pomoć naše publike uspjeti dobiti sve u Jazinama što će olakšati našu borbu za ostanak – kazao je u iscrpnoj elaboraciji predsjednik Zdenko Mičić.


 DUBRAVA ZA PREMIJERU NA KLUPI




Košarkaše Borik-Puntamike nakon iznenađujeg domaćeg poraza u subotu od Alkara već večeras očekuje novi težak ispit, gostovanje kod Dubrave u sklopu 3. kola Lige za ostanak. Novi trener Neven Plantak dobio je težak zadatak da pokuša uzdignuti malo poljuljanu momčad, jer stisnut raspored srijeda-subota ne dopušta neke velike promjene.
– Moram prvo reći da sam i ja zatečen ovom naglom pretumbacijom na klupi Borik-Puntamike i nisam ni sam do prije dva dana imao naznake da bih mogao sjesti na klupu prve momčadi. Moje aktivnosti su se svodile na rad s juniorskom momčadi i pripreme za pokušaj ulaska u polufinale Prvenstva Hrvatske za juniore. Nakon odlaska Tihomira Bujana u Zadar predsjednik Mičić me nazvao i došli smo do zaključka da se moramo svi u klubu ujediniti i pokušati izgurati ovu sezonu kako bismo zadržali prvoligaški status. Odradio sam jedan trening s momčadi i mogu reći da su igrači fizički spremni, jedino su malo tromi. Sve što mogu garantirati je da ćemo pokušati animirati i podignuti psihološki momčad, dok se na taktičko-tehničkim detaljima u ovako kratkom vremenu malo može napraviti. Primijetilo se da u posljednje vrijeme momčad igra u nekom grču. Kompliciralo se dosta u napadu, ulazilo u nepotrebne driblinge, nije se šutiralo na otvorenim šutovima i mislim da u napadačkom smislu ova momčad ima dosta rezerve. Moramo podići borbenost na veću razinu i pokušati opustiti igrače da daju svoj maksimum.
Očekuje vas u srijedu i vaše prvo i odmah teško iskušenje. Gostovanje u Dubravi.
– Glavna karakteristika ove Lige cijele sezone što se jako teško odnose bodovi s gostujućeg terena. U smislu toga naše gostovanje večeras u Dubravi spada u jako težak ispit, pogotovo uzimajući u obzir da Dubrava na svom terenu igra vrlo dobro, što je dokazala vrlo visokim pobjedama na svom terenu. Krasi ih širina klupe, brzi i prodorni bekovi, odlične četvorke i težnja da igraju brzu košarku. Njihova zonska obrana i zonski presing znaju predstavljati velike probleme gostujućim momčadima koje nerijetko završe utakmicu u minusu od dvadesetak poena. Naša namjera je svesti na minimum broj izgubljenih lopti koje su logičan slijed neprilagođavanja na zonski presing i spriječiti njihovu igru na kontranapade koja ih krasi – najavio je Plantak susret s Dubravom.