Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Pripreme za gastromanifestaciju u Banju

Autor: Teuta Babajko Jamičić

23.03.2009. 23:00
Pripreme za gastromanifestaciju u Banju

Foto: Adam VIDAS



U Banju na otoku Pašmanu, krajem travnja održat će se zabavna i gastromanifestacija, koju organizira Športsko ribolovno društvo “Škrpina” u suradnji s Mjesnim odborom Banj. Manifestacija, koja je najavljena za nedjelju 26. travnja, ponudit će posjetiteljima niz raznovrsnih sadržaja, uključujući natjecanje juniora Športsko ribolovnog društva “Škrpina” u udičarenju, ekološku akciju čišćenja podmorja mjesne lučice, veslačko natjecanje malih brodova te pripremanje “najveće teće brudeta na Jadranu”.
Uz nedavno osnovano Športsko ribolovno društvo “Škrpina”, u najavljenoj zabavnoj i gastromanifestaciji sudjelovat će Udruga “Riblje oko” koja će čistiti podmorje, Udruga “Veslo”, koja će organizirati regatu i Udruga kuhara Zadarske županije koja će pripremati “najveću teću brudeta na Jadranu”.
– Športsko ribolovno društvo “Škrpina”, koje je u Banju osnovano prije dva mjeseca, uz podršku Mjesnog odbora Banj i mještana, 26. travnja organizira zabavnu i gastro manifestaciju. Tom prilikom posjetitelji će imati prilike uživati u bogatom i raznovrsnom cjelodnevnom programu, uz jedinstvenu ponudu ribljih specijaliteta koje će pripremati Udruga kuhara Zadarske županije, govori Šime Pedišić, predsjednik Mjesnog odbora Banj, dodajući da se nada da će najavljena zabavna i gastromanifestacija oživiti mjesto Banj na otoku Pašmanu uoči nadlozeće turističke sezone.