Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Suđenje policajcu zbog 20 eura mita

Autor: Minja Gugić

23.03.2009. 23:00
Suđenje policajcu zbog 20 eura mita


Suđenje je trebalo početi prošlog mjeseca, međutim, odgođeno je zbog nedolaska Ivana Madunića koji je prema stavu tužiteljstva policajcu dao mito kako bi ovaj “zaboravio” njegov prometni prekršaj


Nakon što je prošlog mjeseca odgođen početak suđenja zbog nedolaska Ivana Madunića (41) koji se opravdao povišenim temperaturom, danas bi na Županijskom sudu u Zadru trebala biti održana prva rasprava u suđenju protiv policajaca Ivice Šestana (35) zbog primanja mita od 20 eura, dok je Madunić kao vozač kamiona optužen za davanje mita.
Naime, prema optužnici koju u ovakvim slučajevima zastupa USKOK-ov tužitelj, policajac Šestan se tereti da je 10. listopada prije tri godine između 10 i 11 sati na cesti u blizini Bibinja, kao policajac postaje Prometne policije PU zadarske kontrolirao promet u redovitoj policijskoj ophodnji, zajedno s još jednim kolegom te je utvrdio da je Ivan Madunić počinio prometni prekršaj.
Madunić je vozio kamion marke “kia” te ga je nedozvoljeno i nepropisno opteretio.
Policajac Šestan ga je zaustavio i rekao mu da je za taj prometni prekršaj predviđena novčana kazna, a Madunić mu je na to ubacio 20 eura kroz prozor službenog, policijskog automobila.
Šestan potom, nije zabilježio Madunićev prekršaj niti je kako stoji u optužnici, “poduzeo druge službene radnje zbog provođenja prekršajnog postupka protiv Ivana Madunića”.
S obzirom da se Madunić na prvoj raspravi nije pojavio, najvjerojatnije zbog gripe, predsjednik Sudskog vijeća Boris Babić bio je prisiljen odgoditi raspravu tako da bi početak sudskog procesa trebao započeti danas.