Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Tri zlata Nikoline Tokić

Autor: Ivica Gjergja

23.03.2009. 23:00
Tri zlata Nikoline Tokić


Sudjelujući proteklog vikenda na zimskom prvenstvu za seniore u Zagrebu, članovi KVS Arno osvojili su ukupno osam medalja, tri zlatne i pet brončnih. Tako je Nikolina Tokić osvojila tri zlatne na 1 m, 3 m i toranj, Marta Basioli, brončanu sinkro 3 m, Dora Smolić, brončana sinkro 3 m, Roko Čirjak, brončanu sinkro 3 m i Josip Karuc brončanu sinkro 3 m i toranj. KSV Arno najuspješnija je momčad prvenstva. O uspjehu svojih trener Arno Longin će reći:
– Od dolaska Nikoline Tokić u klub mnoge stvari su se pomaknule nabolje. Njen pristup sportu mnogo je djelovao na cijelu ekipu i osjetio se veći motiv za napredovanjem pa je ostatak ekipe odskakao čak šest novih skokova. Sjajan uspjeh postigle su Dora i Marta u sinkroskokovima koje su tek prva godina mlade juniorke i od deset sinkroparova osvojili broncu. Posebno bih istaknuo Nikolinu Tokić koja je ove godine pristupila našem klubu, došavši iz Montreala izravno na natjecanje. Za svih nas ona je bila nepoznanica jer je prvi put uživo gledamo na natjecanju. Svojim ponašanjem i odnosom prema nastupu dobila je simpatije svih sudionika prvenstva. Mene kao trenera zanimala je perspektiva i moguć proboj na europskoj razini. Moje dugogodišnje iskustvo daje mi garanciju da mogu bez okolišanja ustvrditi da smo gotovo sto posto dobili kandidata za Olimpijadu 2012.g u Londonu. Bez obzira što nije na ovom nastupu ispunila normu koju je propisao Hrvatski savez za skokove u vodu, a nedostajalo je svega nekoliko bodova, ona je pokazala da ima bazu na kojoj se može mnogo napredovati. Raspored natjecanja njenom umoru nakon puta nije joj pogodovao. Ovo je prvi put da se sve tri discipline 1 m, 3 m i toranj natječe u samo jednom danu. Unatoč tomu ona je superiorno pobijedila u sve tri discipline. Gotovo sam siguran da će već na sljedećem natjecanju ispuniti normu potrebnu za mogući nastup na velikim međunarodnim natjecanjima, kazao je Arno.
Još malo o Nikolini koja je došla skakati za klub Arno i za Hrvatsku odbacujući mogućnost da nastupi za Kanadu. Njena životna i sportska odluka jest isključivo skakanje za Hrvatsku što će konačno Grad Zadar i Hrvatski savez za skokove u vodu morati prepoznati.
– Sigurno je da zbog svega ovoga treba iskoristiti pogodnost koju imamo i ostvariti konačno želju svih djelatnika u ovom sportu da dobiju jednog vrsnog skakača koji će nešto značiti izvan naše Hrvatske. Sljedeći Nikolinin nastup je već 28. ožujka u Splitu u drugom kolu Hrvatske lige, gdje očekujem još bolji rezultat, rekao je trener Arno Longin.