Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Zadru će se graditi još četiri škole!

Autor: Elza Radulić-Toman

23.03.2009. 23:00
U Zadru će se graditi još četiri škole!

Foto: Vedran SITNICA



Recimo i da će nove škole na Bokanjcu i na predjelu Crvenih kuća rasteretiti veliki pritisak djece u školama Šimuna Kožičića Benje i Smiljevac, u kojima se još uvijek radi u tri smjene


Izgleda da će zadarski osnovnoškolci već za koju godinu u školu odlaziti samo u jutarnjoj smjeni, što je i cilj hrvatskoga školskog sustava. U Gradu Zadru se puno radi na tome, tako da će se poslije brige oko izgradnje škole na Bilom brigu, koja se otvara idućega mjeseca, sva pažnja usmjeravati na gradnju još četiri škole! Prema informaciji pročelnice Upravnoga odjela za odgoj, školstvo, kulturu i sport i njezinoga zamjenika Branke Radman i Jose Nekića, već tri godine obavljaju se pripreme za početak gradnje osnovnih škola u Novome Bokanjcu i na predjelu Crvenih kuća. Za te dvije škole već su osigurane lokacije i u Ministarstvu obrazovanja njihovi su idejni projekti nedavno dobili suglasnost. Sada su u pripremi glavni izvedbeni projekti.
No, nisu ni to sve novosti iz spomenutoga gradskog odjela, jer se najavljuju pripreme za gradnju daljnje dvije gradske osnovne škole, na Mocirama i na Plovaniji, koje će doći na red nakon prve dvije, ali se na pripremama već radi.
Recimo i da će nove škole na Bokanjcu i na predjelu Crvenih kuća rasteretiti veliki pritisak djece u školama Šimuna Kožičića Benja i Smiljevac, u kojima se još uvijek radi u tri smjene. Podsjetimo i da će Škola Stanovi također odahnuti već potkraj travnja, kada će se polovica njezinih sadašnjih učenika preseliti u novosagrađenu školu na Bilom brigu. Tako će Škola Stanovi konačno početi raditi u dvije smjene.