Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Uz prijetnju pištoljem, ukrao novac i pobjegao

Autor: Suzana Bandić

23.03.2009. 23:00
Uz prijetnju pištoljem, ukrao novac i pobjegao

Foto: Adam VIDAS



Riječ je o sportskoj kladionici “Super Sport” na Putu Bokanjca. Maskirani je razbojnik ušao u kladionicu u ponedjeljak na večer oko 20 sati lica prekrivenog maramom i uz prijetnju pištoljem od šokirane zaposlenice zatražio novac


Sportska kladionica “Super sport” na Putu Bokanjca našla se u ponedjeljak u večernjim satima na meti maskiranog razbojnika koji je uz prijetnju vatrenim oružjem, najvjerojatnije pištoljem od zaposlenice ukrao dnevni utržak.
O kojem se točno novčanom iznosu radi nismo uspjeli doznati, ali navodno je riječ o nekoliko tisuća kuna.
Naime, djelatnica koju smo jučer zatekli u kladionici rekla nam je da su joj njezini poslodavci strogo zabranili komunikaciju s medijima i davanje bilo kakvih izjava, a njezina kolegica, koja je bila žrtva razbojništva, u utorak je zbog proživljenog šoka ostala kući.
Međutim, neslužbeno smo saznali kako je u ponedjeljak u večernjim satima, nešto iza 19 sati, u blizini kladionice viđen mlađi muškarac koji je nervozno šetao u polumračnom prostoru preko puta kladionice. Riječ je o mlađoj muškoj osobi odjevenoj u tamnu odjeću, tamne kose i očiju, krupnije tjelesne građe i visine između 180 i 190 centimetara.
Iako se u istom objektu uz kladionicu nalazi i caffe bar, čini se da očevidaca same pljačke nije bilo.
Muškarac je u kladionicu ušao pred samo zatvaranje, par minuta prije 20 sati, iskoristivši trenutak kada je zaposlenica čistila prostoriju. Lice je prekrio maramom, a na glavi je imao kapu. Odmah s vrata zavikao je prema nesretnoj uplašenoj, radnici za pultom kladionice da mu da novac zaprijetivši joj pištoljem koji je okrenuo prema njoj.
Šokirana i prestravljena žena, uplašena za svoj život, otvorila je kasu i razbojniku dala novac, nakon čega je on otrčao u nepoznatom smjeru.
Nažalost, uza sva nastojanja i trud, iz uprave kladionica “Super sport” do zaključenja ovog teksta, nismo uspjeli dobiti službenu izjavu o ovom događaju, a s obzirom na to da se za pljačkašem intezivno traga, i zadarska je policija iz razumljivih razloga, bila škrta s informacijama.
Doznajemo tek, da je na mjestu događaja obavljen kriminalistički očevid te da protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava.
Inače, prostor kladionice je pod video nadzorom što bi trebalo olakšati posao zadarskim policajcima.