Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Kaštelani prva meč lopta

Autor: Andrija Dešpoja

23.03.2010. 23:00
Kaštelani prva meč lopta

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Pobjedom u Šibeniku doveli smo se u lijepu situaciju da već danas protiv Kaštelana možemo potvrditi barem sigurno ne ispadanje dok će nam trebati još jedna pobjeda da bi odmakli od zone kvalifikacija koje nosi pretposljednja pozicija – kaže Dević


Ekspres Liga za ostanak nastavlja svoje natjecanje 3. kolom koje je na rasporedu već danas, a u Borik-Puntamiku očekuje domaći nastup protiv Kaštel galerije kojom bi mogla definitivno zapečatiti i posljednju strepnju oko očuvanja prvoligaškog statusa. Proteklo razdoblje kroz veljaču i ožujak bilo je najplodnije u posljednjih nekoliko sezona, jer se u sedam iznimno teških utakmica došlo do velikih šest pobjeda i Puntamičani su postali prava enigma za većinu svojih konkurenata. To su dobro u prošlom kolu na svojoj koži osjetili Šibenčani koji se unatoč velikoj želji nisu mogli oduprijeti razigranim Plantakovim igračima kod kojih je tu večer sve u svoje ruke preuzeo nekadašnji njihov prvotimac Ante Dević. Njegovih 23 poena i 7 skokova bilo je presudno što su zeleni došli u situaciju da danas protiv Kaštelana imaju prvu meč-loptu za potvrdu ostanka u ligi.
– Imamo odličnu atmosferu u posljednje vrijeme kako na treninzima tako i na utakmicama. Potvrda svega toga je i stabilnost rezultata i imamo odličnu situaciju pred nastavak natjecanja u Ligi za ostanak. Pobjedom u Šibeniku doveli smo se u lijepu situaciju da već danas protiv Kaštelana možemo potvrditi barem sigurno ne ispadanje dok će nam trebati još jedna pobjeda da bi odmakli od zone kvalifikacija koje nosi pretposljednja pozicija – kaže Dević koji ne pamti u posljednje vrijeme kad je bio tako nezadrživ kao na Baldekinu.
– Imao sam odličnu večer u Šibeniku, ne znam, od prvog šuta mi je počelo ulaziti i kako je utakmica odmicala suigrači su nekako osjećali da sam vruć što sam valjda na pravi način i uzvratio. Nadam se da će se tako i nastaviti u sljedećim utakmicama i da ovo nije samo prolazno, no moram napomenuti kako cijela momčad funkcionira na visokoj razini i uvijek imamo nekolicinu igrača koji su u stanju riješavati ili uzeti stvar u svoje ruke kad je najpotrebnije.
Opasnost večerašnjeg dvoboja s Kaštelanima je ta što je njima izuzetno gori pod petama i može se očekivati da će sve karte baciti na pobjedu. Iako ste favoriti, nimalo neće biti jednostavno.
 – Po dosadašnjim rezultatima i našim međusobnim susretima ove sezone (2:0) mi smo stopostotni favoriti, ali upravo to može biti optička varka. Kaštelani su zapravo iznimno kvalitetna momčad koja neshvatljivo doživljava poraze. Neshvatljivo mi je zbog toga, jer imaju jednog Joškog Poljaka i Ljubu Šamadana pod obručima, izuzetno opasnu vanjsku liniju, a prije svega kvalitetnog trenera Predraga Kruščića. Izuzetno ih svi respektiramo i smatramo kako neće biti ni blizu jednostavno, već izuzetno neizvjesno, jer oni ne mogu više dopuštati poraze koji su im redovitiji od pobjeda ove sezone. Ipak naša snaga je u posljednje vrijeme postala prepoznatljiva i Kaštelani će trebati biti vrlo nadahnuti ako misle zaprijetiti u Jazinama – za kraj je kazao Dević.
Raspored 3. kola: Borik-Puntamika – Kaštel galerija, Dubrava – Split, Dubrovnik – Šibenik.