Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Marenzi: Nije fer

Autor: Milenko Brkić

23.03.2010. 23:00
Marenzi: Nije fer

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ako ste igrom, voljom i htijenjem zaslužili pobjedu, onda nije pošteno da vam je netko uzme


Nakon burnog gostovanja u Kninu biogradski Primorac ovog vikenda očekuje još jedno “planinsko” iskušenje u dvoboju sa susjedom iz Benkovca, momčadi Velebita. Već dugi niz godina dvoboji ovih suparnika pružaju prave prvenstvene okršaje s puno žustrine te prije svega puno dobrog nogometa u kojima nijanse odlučuju o pobjedniku.
Za razliku od prošlih godina benkovački klub je u nešto lošijem tonusu, ali to ne umanjuje draž susjedskog derbija. Jesenski ogled u Benkovcu ponudio je čak deset zgoditaka i pobjedu Primorca 6:4. Proljetni nastavak prvenstva donio je neke igračke promjene u Primorcu, a velebitska klapa pomalo se neočekivano našla u donjem domu trećeligaške ljestvice. Momčad koja je prethodnih godina krojila vrh ljestvice i na gostujućim, a pogotovo na svom terenu, još uvijek traži formu(lu) za uspon prema zlatnoj sredini, gdje joj je s obzirom na iskustvo i ukupnu pojedinačnu kvalitetu realno govoreći i mjesto.
Primorac sa svojim “dirigentom” Armandom Marenzijem konačno je stasao u klub koji okuplja mlade snage, željne igre, dokazivanja, a i dobrih rezultata. Tom cilju se težilo, već dugi niz godina i konačno na terenu imaju desetak mladića koji su garancija za bolju budućnost nogometa u Biogradu na Moru i okolnoj regiji. U četiri proljetna ogleda Primorac je upisao pobjedu, dva remija, te jedan poraz u gostima kod Neretvanca, što im je omogućilo da se zadrže na visokoj četvrtoj poziciji. Najspominjaniji prošlotjedni ogled protiv direktnog konkurenta Dinare, pokazao je karakter momčadi, no ipak su ostali repovi.
Posljedice tog dvoboja odrazit će se i na momčad u ovom ogledu koji slijedi jer Marenzi neće moći računati na Prtenjaču i Mišlova (treći žuti karton) te napadača Rafaela Batistu koji je zaradio isključenje nakon “koškanja” s Ercegovićem. Koliko će to utjecati na samu koncepciju momčadi Marenzi kaže:
– Nedostajat će nam tri važna igrača, a uz to imamo i nekoliko lakših ozljeda, no unatoč tome naš cilj je i dalje isti – dati sve od sebe i pobijediti u ogledu s Velebitom. Nakon Knina i jedne vrste emocionalnog pražnjenja, od mojih momaka očekujem visoku razinu igre koju smo pružali u svim dosadašnjim susretima, pogotovo na gostujućim terenima. Velebit je dobra momčad, protiv nas pruža dobre igre, a to samo jamči dobar nogomet. Pozivam sve poklonike i navijače da prisustvuju susjedskom derbiju.
Razmišljate li još o susretu prethodnog kola?
– Najžalosnije je što se takve stvari događaju. Evidentno smo oštećeni. Želim samo da se shvati da ovi momci dolaze igrati nogomet u goste. Ne tražimo ničiju pomoć. U tisku su se spominjale neke tendencije fizičkog obračuna, što nije istina. Najgore od svega to se mojoj momčadi prečesto događa. Nije stvar ni u bodovima, već ako ste igrom, voljom i htijenjem zaslužili pobjedu, onda nije pošteno da vam je netko uzme. Uz gubitak bodova momčad je u tom susretu zaradila kartone, po kojima mi nakon jedne mirne utakmice ispadamo divljaci što nije u redu – zaključio je trener Primorca.