Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Nagrada za životno djelo Anti Dragiću i posthumno Ivanu Prenđi

Autor: Ivana Burica

23.03.2010. 23:00
Nagrada za životno djelo Anti Dragiću i posthumno Ivanu Prenđi

Foto: Vedran SITNICA



Za dobitnike godišnje nagrade Zadarske županije Odbor je predlažio sedam laureata: prof. dr. sc. Helenu Peričić, jedriličarski dvojac Šime Fantela i Igor Marenić, načelnika Općine Poličnik Davora Lončara, dr. med. Josipa Bubičić, prof. dr. sc. Zlatka Milišu, Udrugu HVIDRA Zadar i Srednju školu Obrovac


Pokojnom zadarskom nadbiskupu mons. Ivanu Prenđa posthumno će biti dodijeljena nagrada za životno djelo Zadarske županije, odlučeno je na jučer održanom sastanku Odbora za dodjelu javnih priznanja Zadarske županije. Prema odluci Odbora za izbor i imenovanja pod predsjedanjem Vladimira Kovačevića, koji je, podsjetimo, u petak dao ostavku na mjesto predsjednika Županijske skupštine, dobitnik nagrade za životno djelo je i prof. Ante Dragić. Dragić je zadarskoj javnosti poznat kao osoba koja se i u trećoj živortnoj dobi intezivno radi te je u 95. godini života objavio svoju osmu knjigu, a trenutačno prikuplja materijale za devetu.
Za dobitnike godišnje nagrade Zadarske županije Odbor je predlažio sedam laureata: prof. dr. sc. Helenu Peričić, jedriličarski dvojac Šime Fantela i Igor Marenić, načelnika Općine Poličnik Davora Lončara, dr. med. Josipa Bubičić, prof. dr. sc. Zlatka Milišu, Udrugu HVIDRA Zadar i Srednju školu Obrovac.
Prijedlozi Odbora još trebaju biti potvrđeni na Skupštini Zadarske županije, a nagrade će biti dodijeljene na svečanoj sjednici u povodu Dana županije 16. travnja.