Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Gostima ponuditi “liburnska vina”

23.03.2011. 23:00
Gostima ponuditi “liburnska vina”


U hotelu Kolovare održana je prezentacija vina Udruge Vina Liburna, na kojoj su bili nazočni članovi Udruge, ugostitelji i hotelijeri Zadarske županije, Danijel Segarić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zadarske županije, Ivica Katić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i razvitak otoka, Grad Zadar, predstavnici Turističke zajednice Grada Zadra i Zadarske županije te zadarski Ceh ugostitelja. Cilj okupljanja bio je upoznati vlasnike restorana i hotela s ponudom vina članova Udruge Vina Liburna.
– Ovo je bila lijepa prilika da ugostitelje i hotelijere upoznamo s ponudom naših vina. Godine našeg rada i truda rezultirale su kvalitetnim i vrhunskim vinima za koja bismo htjeli da se u što većem broju nađu u ponudi restorana i hotela diljem Zadarske županije. Drago nam je da se odazvalo petnaestak vlasnika restorana i predstavnika hotela, da su degustirali naša vina te se nadamo da ćemo ovih dana konkretizirati dogovorene poslove, rekao nam je Damir Jurjević, predsjednik Udruge Vina Liburna, te dodao da će isto poslovno druženje organizirati u još nekoliko navrata kako bi što kvalitetnije približili svoje proizvode krajnjem korisniku putem ugostiteljske ponude.
Ususret Uskrsu
Pored predstavljanja svojih proizvoda članovi Udruge upoznali su prisutne s planovima koje imaju za cilj realizirati kroz nadolazeće proljetne praznike i ljeto.
– U Udruzi se intenzivno radi na planovima vezanim za promidžbu vina tijekom turističke sezone. Tijekom nadolazećih praznika plan nam je predstaviti naša vina na manifestaciji pod nazivom Ususret Uskrsu. Također, radimo na organizaciji Međunarodnog festivala vina i hrane, koji bi se trebao održati u mjesecu kolovozu. Domaći i strani turisti bi se na taj način upoznali sa širokom paletom visokokvalitetnih proizvoda Zadarske županije, kazao nam je Jurjević te dodao da su u njegovoj realizaciji u dogovoru s Turističkom zajednicom grada Zadra i Zadarske županije te sa zadarskim Cehom ugostitelja, a s njihovim planovima također su upoznati Grad Zadar i Zadarska županija koji im žele pomoći u razvijanju u gastronomski regionalni centar.
Članovi Vina Liburna aktivni su u predstavljanju svojih proizvoda i na domaćim i europskim vinskim manifestacijama. Vinari Damir Jurjević, Šime Škaulj i Božo Bačić će izlagati vina Udruge na Proweinu, najvećem sajmu vina na svijetu koji će se od 27. do 29. ožujka ove godine održati u Düsseldorfu.
Sve do Kijeva
– Radujemo se izlaganju na sajmu u Düsseldorfu jer to je prilika za predstavljanje naših vina vinarima iz Hrvatske i svijeta i mnogobrojnim posjetiteljima. Veseli nas što ćemo biti u mogućnosti uspostaviti nove poslovne kontakte, razmijeniti iskustva s vinarima i usvajati nova znanja, istaknuo je Damir Jurjević te dodao da su uzorke svojih vina poslali na ocjenjivanje na Vinovitu, međunarodni sajam vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo, koji će se održati od 23. do 26. ožujka 2011. u Zagrebu.
– Na Vinoviti se nadamo dobrim rezultatima s namjerom da iduće godine izlažemo na tom sajmu. Zadovoljstvo nam je da će na turističkom sajmu u Kijevu prilikom predstavljanja Zadarske županije biti predstavljena i naša vina kako bismo zajedno doprinijeli bogatijem sadržaju turističke ponude, zaključio je vinar Damir Jurjević.