Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ivan Grgec i Krešimir Zurić prvaci Hrvatske

23.03.2011. 23:00
Ivan Grgec i Krešimir Zurić prvaci Hrvatske


Proteklog vikenda u Slatini je  održano 20. prvenstvo Hrvatske za mlađe  dječake, rođene 1998./1999./2000. godine  u hrvanju grčko-rimskim načinom. Na  natjecanju su nastupila 152 dječaka iz 16  hrvatskih klubova. Hrvački klub Zadar  predstavio je šest hrvača: Martin Grgec  (-40 kg), Ivan Grgec (-44), Maroje Andrić  (-44), Benjamin Sinanović (-49), Krešimir  Zurić (-54) i Branimir Voronovsky (-65).
Ivan Grgec i Krešimir Zurić su izborili  finale i postali viceprvaci Hrvatske, što  ujedno predstavlja novi najbolji rezultat  HK Zadar (do sada je najbolji rezultat  držao Ante Marasović s osvojenim 3.  mjestom na Prvenstvu Hrvatske u slobodnom načinu za mlađe dječake prošle  godine). Martin Grgec je zabilježio dvije  pobjede i jedan poraz, što nije rezultiralo  medaljom zbog toga što je njegov pobjednik izgubio u polufinalu od kasnijeg  prvaka Hrvatske.
– Osim odličnih sportskih rezultata potvrđeno je prijateljstvo dvaju klubova, HK  Slatina i HK Zadar. Slatinjani su nas  ugostili dan prije natjecanja, a nakon  službenog vaganja odradili smo zajednički trening. Organizirano je i noćenje  hrvača Zadra u domovima slatinskih hrvača s ciljem da se što više približe preko  500 km udaljena Hrvatska mjesta. Dan  grada Slatine dodatno je uveličao sportsku priredbu i ostavio još dublje dojmove  na cijelu atmosferu. Već u svibnju najavljujemo sportski susret koji će se održati  u Zadru i biti će jedinstven po mnogo  čemu, a upravo naši domaćini iz Slatine  postat će važan sudionik našeg događaja.  Na razvijanju novih prijateljstava te na  marketinškom planu i ovaj put vrijedno je  radio naš sportski direktor Antonio Stojanov s kojim bi hrvanje u cijeloj Hrvatskoj moglo poprimiti novu, suvremeniju notu – naglašava trener Vladimir  Menčik.