Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Neno Belan ponovno u Zadru

23.03.2011. 23:00
Neno Belan  ponovno u Zadru


Neno Belan, splitski kantautor s riječkom adresom u  subotu će nastupiti u Q baru.  Ovaj kantautor je ljubimac  zadarske publike, a stoga i  čest gost u našem kraju.  Njegovi koncerti gotovo uvijek su rasprodani gdje god da  nastupa, a ne sumnjamo kako  će to biti slučaj i ovu subotu.
Nekadašnji frontman splitskog sastava “Đavoli” postigao je veliki uspjeh u kratkom vremenu te iza sebe  ostavio mnogobrojne hitove  koji su postali evergreeni poput pjesama “Pričaj mi o  ljubavi”, “Stojin na kantunu”,  “Bambina”, “Dani ljubavi”, “Ja  volim je”, “Ostani uz mene”,  “Dugo toplo ljeto” i druge.  Nakon raspada sastava nastavlja s uspješnom solo karijerom i održava kvalitetan  stvaralački kontinuitet, tako  da je i 90-ih godina objavio  niz uspješnih pjesama kao što  su “Sunčan dan”, “Vino noći”,  “Rock galama”, “Dotakni me  usnama”, “Ponoćna zvona”,  “Ivona”, a kasnije i mnoge  druge. Danas je solo izvođač  uz prateće Fiumense.
U posljednje vrijeme nije  pretjerano diskografski aktivan, a posljednji album “Rijeka snova” izdan 2008. godine osvojio je diskografsku  nagradu Porin.